Αναζήτηση
Πώς θα είναι το πρόγραμμα του Mega τη νέα σεζόν | iShow.gr
Ειδήσεις
Πώς θα είναι το πρόγραμμα του Mega τη νέα σεζόν
Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014
12:05
Οι τελευταίες βασικές εκκρεμότητες έκλεισαν μετά και την οριστικοποίηση του lead in του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, οπότε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Mega για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν είναι έτοιμο.

Στα κεντρικά χαρακτηριστικά του, η ενίσχυση των ελληνικών σειρών -σε συνδυασμό με απουσία των τούρκικων- αλλά και η αλλαγή φιλοσοφίας σε συγκεκριμένες ζώνες.


Αλλαγή φιλοσοφίας με Σεφερλή στο πρωινό

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νέο πρωινό του σταθμού, που μετά την επιτυχημένη πορεία των Γιώργου Λιάγκα – Φαίης Σκορδά που το «έστησαν», και μετά τη μία σεζόν των Πέτρου Κωστόπουλου - Τζένης Μπαλατσινού που το συνέχισαν ακριβώς στο ίδιο μοντέλο, το πρωινό του Mega περνά στον Μάρκο Σεφερλή, πρόσωπο που δεν προέρχεται από τον χώρο της δημοσιογραφίας, του μόντελινγκ ή της γενικής παρουσίασης, αλλά από αυτόν της επιθεώρησης και της κωμωδίας.
Αυτό δεν σημαίνει πως το νέο πρωινό θα πάψει να είναι «πρωινάδικο» με την έννοια του -ανύπαρκτου στα ελληνικά, υπαρκτού εδώ και δεκαετίες στην TV- όρου. Θα έχει κανονικά αστρολογία, μαγειρική, συμβουλές ομορφιάς, καλεσμένους, θα έχει πιθανότατα και συζήτηση για τα νέα της σόου μπιζ, στις προθέσεις όμως είναι να μην καταλήγει στην... κοινωνική κριτική (gossip) αλλά στην πλάκα.
Η σύνθεση της ομάδας δεν έχει ακόμα καταρτιστεί, ούτε έχει διευκρινιστεί αν θα είναι δίπλα στον Σεφερλή η σύζυγός του, Ελενα Τσαβαλιά. Το τελικό σχήμα θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου, κι όπως έχει πει ήδη ο Μ. Σεφερλής «...θα φροντίσω να υπάρχει σε αυτό μια έγκυος».
Μαγειρική θα υπάρχει στο πρωινό, αλλά σε μικρότερη δόση και νέα μορφή, καθώς αμέσως μετά και πριν από το μεσημεριανό δελτίο, ο Ακης Πετρετζίκης θα παρουσιάζει τη δική του εκπομπή μαγειρικής.

Επαναλήψεις και σαπουνόπερα από την Κύπρο

Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα κυλάει στο Mega ως είθισται τα τελευταία χρόνια με επαναλήψεις παλιών ελληνικών σειρών. Το νέο εδώ είναι ότι από τον Ιανουάριο σχεδιάζεται να ενταχθεί στην απογευματινή ζώνη ένα νέο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο -περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς...
Για την κάλυψη της υψηλών απαιτήσεων ζώνης του lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (που προηγείται του δελτίου και του δίνει την τηλεθέασή της) το Mega αποφάσισε να απαντήσει στην επιτυχία του «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1 με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή με σειρά προερχόμενη από την κυπριακή τηλεόραση, με τίτλο «Ονειρο ήταν». Πρόκειται για μια σειρά του Κώστα Βαζάκα που στην Κύπρο τουλάχιστον αντιμετώπισε άξια τον ανταγωνισμό του «Μπρούσκο», με πρωταγωνιστές τους Παναγιώτη Μπουγιούρη και Δανάη Σκιάδη.

Ελληνικές σειρές για το prime time

Στο prime time το Mega φιλοδοξεί να κερδίσει πρωτιές κυρίως χάρις στην ελληνική μυθοπλασία. Οι ελληνικές σειρές αυξάνονται ξανά στο πρόγραμμα του σταθμού, όπου θα συνεχιστούν με νέα επεισόδια τα περσινά «Κλεμμένα όνειρα», το «Κάτω παρτάλι» και η «Μοντέρνα οικογένεια». Σε αυτές έρχονται να προστεθούν η νέα σαπουνόπερα του Δημήτρη Αρβανίτη με τίτλο «Δικαίωση», μια νέα κωμική σειρά με τίτλο «Μάνα εξ ουρανού» και τη Μαρία Σολωμού στο ρόλο μιας σούπερ μαμάς, μια καινούρια κοινωνική σειρά κυρίως γυναικείας φύσης με τίτλο «Ηρωίδες» (και στοιχεία από το κλασικό «Sex and the city») και η νέα φιλόδοξη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, «Εθνική Ελλάδος» (με τις Σμαράγδα Καρύδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ και Κατερίνα Παπουτσάκη). Για το δεύτερο μισό της σεζόν (από Ιανουάριο) προορίζονται οι «Ηρωίδες» και το «Κάτω παρτάλι».

Δύο σόου και μια έκπληξη

Το Mega δεν θα μείνει χωρίς σόου, θα μείνει όμως χωρίς «Just the two of us», η φετινή εκδοχή του οποίου δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες. Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν προορίζεται ένα μουσικό τάλεντ σόου με παιδιά (τίτλο «Music school» και παρουσιάστρια την Ντορέτα Παπαδημητρίου).
Για το δεύτερο μισό προορίζεται το μουσικό σόου με τίτλο «Rising star», που θα παρουσιάσει η Ζέτα Μακρυπούλια.
Από εκεί και πέρα, στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου θα προστεθεί το «Joy» και ένα μαγειρικό οδοιπορικό στην Ελλάδα με τον Ακη Πετρετσίκη και τίτλο «Η λίστα του Ακη».
Τέλος, στο νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του σταθμού, ετοιμάζεται και ένα καινούριο εβδομαδιαίο τοκ σόου, με παρουσιαστή (όχι παρουσιάστρια) έκπληξη...
thetoc

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551