Αναζήτηση
Perastikos: το Ε - η κραγμένη της χρονιάς Κων/να - overdose της Παλαιτσάκη με Μενεγάκη | iShow.gr
Ειδήσεις
Perastikos: το Ε - η κραγμένη της χρονιάς Κων/να - overdose της Παλαιτσάκη με Μενεγάκη
Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014
20:04

Πολλά ακούσαμε να γίνονται φέτος το καλοκαίρι σε επίπεδο μετακινήσεων παρουσιαστών και νέων εκπομπών, στα περισσότερα με πρωταγωνιστή το Ε. Ένα κανάλι που έκανε πέρσι την εμφάνισή του. Μέχρι σήμερα δεν το είχαμε προσέξει πολύ. Θυμάμαι ότι όσες φορές το είδα, έπεσα πάνω στις γνωστές εκπομπές-χρυσωρυχεία για τα κανάλια με τους γρίφους.

Οι εκπομπές απέδωσαν και το κανάλι φέτος έχει τις αβάντες να πάρει όσους παρουσιαστές θέλει, όσο μεγάλοι κι αν είναι. Παρουσιαστές που κάποτε τα κανάλια για να τους κάνουν πρόταση, σκέφτονταν δυο και τρεις φορές πόσα λεφτά μπορεί να ζητήσουν. Τώρα που αυτά τα φαινόμενα είναι στο παρελθόν, οι παρουσιαστές είναι αυτοί που αποζητούν προτάσεις και λίγο ενδιαφέρον από τα κανάλια.

Η Ναταλία Γερμανού έμοιαζε να βαριέται πέρσι στην εκπομπή της. Προφανώς και δεν θα ήθελε να ξανακάνει την ίδια εκπομπή ή να μείνει ανενεργή το πρώτο μισό της σεζόν. Ήταν μεγάλο λάθος του ΑΝΤ1 να την αφήσει να φύγει μέσα από τα χέρια του.

Το ίδιο και με τη Μελέτη. Δεν είχε λόγο το ΣΤΑΡ να την έχει και του χρόνου στη μεσημεριανή ζώνη εφόσον απέτυχε πέρσι. Γιατί να μην της προτείνει κάτι διαφορετικό; Γιατί να μην την άφηναν να κάνει αυτό που θέλει; Μπορεί και να πετύχαινε. Το Ε της έδωσε την ευκαιρία και την πήρε.


Όπως έκανε και με την Κατερίνα Καραβάτου που είχε πρεμιέρα χθες. Εδώ βέβαια μιλάμε για άλλη περίπτωση. Η Κατερίνα Καραβάτου πήγε εκεί που την ζήτησαν, αποδεχόμενη να κάνει ακριβώς το ίδιο κόνσεπτ και την ίδια ώρα με πέρσι.

Ως ζευγάρι με τον Κατσούλη τηλεοπτικά δεν με ενθουσίασαν. Άγχος, αστεία άνευ ουσίας, στιγμές αμήχανες (μπορεί να έφταιγε η και ροή). Ένα ζευγάρι στη ζωή δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και τηλεοπτικά και είναι καιρός να το καταλάβουν τα κανάλια. Είναι πολύ νωρίς βέβαια για συμπεράσματα. Η τηλεθέαση ήταν καλή, σε αντίθεση με το περιεχόμενο. Ο καιρός θα δείξει.


Σπίτι μου σπιτάκι μου

Άλλη μια πρεμιέρα με μια παρουσιάστρια που δέχεται τα πυρά όλων, όχι πάντα αδίκως. Γιατί όμως τόσο έντονα; Θα το δούμε παρακάτω.

Όσο αφορά στα πρόσωπα της εκπομπής, η Κων/να εννοείται ότι δεν θα επέλεγε να έχει δίπλα της σε δική της εκπομπή άλλη ξανθιά. Το ανέχτηκε 2 φορές, φτάνει. Ωστόσο μια γυναίκα έπρεπε να υπάρχει οπότε η επιλογή ήταν αναμενόμενη: μια μελαχρινή κοπέλα, άγνωστη και λιγομίλητη! Η εκπομπή πλαισιώνεται από άντρες με συγκεκριμένα θέματα ο καθένας και τους δύο παρουσιαστές, το Λουδάρο (ευτυχώς μια πολύ καλή επιλογή) και τη Σπυροπούλου. Και στο κανάλι ήξεραν (όπως ξέρει και η ίδια η Κων/να) ότι μόνη της δεν μπορεί να κάνει εκπομπή. Δεν θα δεχόταν σχεδόν κανένας ηθοποιός να βρεθεί ως καλεσμένος.

Ποιός θα του πάρει συνέντευξη; Ποιόν θα κοιτάει στα μάτια και θα "συνεννοείται" όταν θέλει να μιλήσει για τη δουλειά του; Τρανό παράδειγμα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης που πήγε καλεσμένος σήμερα. Μιλούσε για τα θεατρικά του μόνο με το Λουδάρο και η Κων/να απηύθυνε το λόγο - εύστοχα να σημειώσω - μόνο όταν είχε τη βοήθεια του ακουστικού. Και πολύ καλά έκανε. Θα δεχόταν ο Φιλιππίδης να παρευρεθεί στην εκπομπή με μοναδική παρουσιάστρια τη Σπυροπούλου; Δεν νομίζω...

Να πω κάτι και για την επίθεση που κάνουμε όλοι (μα όλοι) στη Σπυροπούλου από τότε που βρέθηκε στο γυαλί. Η φωνή της είναι κακή αν και βελτιώνεται. Κάποιες φορές είναι απότομη προς τους συνεργάτες της. Οκ. Κάνει κάτι άλλο πολύ κακό που να δικαιολογεί όλη αυτή την επίθεση που δέχεται; Υπάρχει κάποιος λόγος; Η πρώτη ή η τελευταία παρουσιάστρια είναι που βρέθηκε στην τιβι από την "πίσω πόρτα" και λόγω γνωριμιών; Κάθε χρόνο βλέπουμε τέτοιους παρουσιαστές στα κανάλια, απλά ποτέ δεν μαθαίνουμε λεπτομέρειες για το πώς τους "προσέλαβαν". Πολλοί από εμάς έχουμε βοηθήσει άτομα να μπουν σε δουλειές επειδή είναι φίλοι μας ή κάτι παραπάνω. Πρώτη φορά το βλέπουμε να γίνεται; Γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα; Μήπως είναι λίγο υποκριτικό όλο αυτό;

Ξαφνικά το κατακρίνουμε λες και εμείς οι ίδιοι αν ήμασταν στη θέση των "πρωταγωνιστών" θα λειτουργούσαμε διαφορετικά... Αν είχαμε μια δική μας επιχείρηση, δεν θα βοηθούσαμε τους δικούς μας ανθρώπους... Είναι βέβαιο ότι αν δεν είναι καλή στη δουλειά της, αν σημειώσει πλήρη αποτυχία, θα την κόψουν. Πραγματικά το πιστεύω. Κανένα κανάλι δεν έχει την πολυτέλεια να στηρίξει 4ωρο ζωντανό πρόγραμμα χωρίς να κάνει νούμερα. Άλλωστε οι χορηγοί των εκπομπών δεν είναι τα κανάλια. Αν οι χορηγοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την τηλεθέαση, θα σταματήσουν να διαφημίζονται. Αν το κανάλι φτάσει στο σημείο να γίνει μοναδικός χορηγός της εκπομπής σε περίπτωση μεγάλης αποτυχίας, τότε ναι θα καταλάβω όλη αυτή την επίθεση. Μέχρι τότε θα απορώ και θα την θεωρώ άδικη.

Έτυχε να πέσω πάνω σε ένα θέμα της εκπομπής "Αποκαλυπτικά" σήμερα το μεσημέρι. Με καλεσμένους το Θέμη Μάλλη και τη Νανά Παλαιτσάκη θυμήθηκαν να βγάλουν από την κατάψυξη το διαζύγιο της Μενεγάκη και την υπόθεση με το σπίτι στα Μελίσσια. Σκεφτόμουν μήπως βλέπω σε επανάληψη το Πολύ μπλα μπλα αλλά βλέπω στην οθόνη το Ε. Είπαν, είπαν...και τι δεν είπαν. Το Ε, αν ξεκινάει με τη φιλοσοφία του παλιού Αλτερ που μόνιμο θέμα είχαν τη Μενεγάκη, θα αποτύχει αργά ή γρήγορα.

Δεν είναι δυνατόν το να μιλούν καρμπόν με το Άλτερ του 2010 ή και παλιότερα. Γέλασα σε μια άτυπη σύγκριση Τατιάνας-Ελένης εν όψει του ανταγωνισμού, όπου η Παλαιτσάκη είπε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη δημόσια εικόνας τους οι δυο παρουσιάστριες δεν έχει καμία σχέση! Ναι, όντως δεν έχει καμία σχέση. Δεν θυμόμαστε την Τατιάνα να ανεβάζει προκλητικά κείμενα στο μπλογκ της για τη ζωή της ή περιοδικά με φωτογραφίες της με ψώνια στην Κηφισιά. Η Νανά φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο παρελθόν. Συνήθως τέτοιες δυσκολίες μας κάνουν να αλλάζουμε τρόπο σκέψης, να απαλλασσόμαστε από εμμονές και να κρίνουμε πιο αντικειμενικά τους γύρω μας ή τουλάχιστον να μην προκαλούμε τόσο με το δημόσιο λόγο. Συνήθως, όχι πάντα. Μερικές φορές οι εμμονές δεν φεύγουν ποτέ.

Θα έχουμε να λέμε από βδομάδα με τις πρεμιέρες που έρχονται. Καυτός προβλέπεται ο χειμώνας με τα τηλεοπτικά θέματα να γίνονται όλο και πιο σημαντικά. Το Ε μπήκε γερά στον ανταγωνισμό τουλάχιστον σε επίπεδο "αρπαγής" παρουσιαστών. Απ' την άλλη, έχουμε νέες εκπομπές και νέους παρουσιαστές στην καθημερινή ζώνη των μεγάλων καναλιών - κάτι που δεν βλέπουμε κάθε χρόνο. Ενδιαφέρουσα χρονιά από πολλές απόψεις. Η στασιμότητα, η "ρουτίνα" που μάστιζε τα κανάλια και μαζί τους θεατές τα τελευταία χρόνια, έδωσε τη θέση της σε μεγάλη κινητικότητα και πειραματισμούς. Θα δείξει αν αυτό μεταφραστεί σε τηλεθέαση.

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Παπαδημητρίου για το υπέροχο logo του Τηλεκοντρόλ.

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Σχετικά πρόσωπα
Ναταλία Γερμανού
Ελεονώρα Μελέτη
Κατερίνα Καραβάτου
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Νανά Δούκα Παλαιτσάκη
Ελένη Μενεγάκη
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551