Αναζήτηση
Ολυμπιακοί αγώνες: 5+1 Πρωθιέρειες των τελευταίων ετών που κατάφεραν να μας καθηλώσουν | iShow.gr
Ειδήσεις
Ολυμπιακοί αγώνες: 5+1 Πρωθιέρειες των τελευταίων ετών που κατάφεραν να μας καθηλώσουν
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
07:57


Με αφορμή το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει στο Παρίσι, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, κάναμε ένα μικρό throwback στο μακρινό 2000.

Συγκεκριμένα, η Θάλεια Προκοπίου είχε την τιμή να είναι Πρωθιέρεια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000, αλλά και σε αυτούς της Αθήνας το 2004.

Μάλιστα, η Ολυμπιακή επιτροπή ήταν εκείνη που μας ξύπνησε αυτές τις συγκινητικές εικόνες και τις μετέφερε ξανά στο μυαλό μας, καθώς δημοσίευσε στιγμιότυπα στο Instagram από εκείνες τις μέρες γράφοντας στη λεζάντα:

"Στις 10 Μαϊου 2000, η Πρωθιέρεια Θάλεια Προκοπίου μεταλαμπαδεύει την Ολυμπιακή Φλόγα στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή του ύψους Λάμπρο Παπακώστα, για να αρχίσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ”.

thalia-prokopiou.jpg

Το 2008 η Πρωθιέρεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία κατέληξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν η Μαρία Ναυπλιώτου, ενώ μετά την ακολούθησαν η Ινώ Μενεγάκη για το Λονδίνο το 2012, η Κατερίνα Λέχου για το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και η Ξανθή Γεωργίου για τους Ολυµπιακούς του Τόκιο.

ksanthi-georgiou.jpg

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας - Ξανθή Γεωργίου

ino-menegaki.jpg

Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας - Πρωθιέρεια: Ινώ Μενεγάκη

Φέτος, η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τo μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι με την Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά, η οποία τη μεταλαμπάδευσε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, στέλνοντας τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης σε όλη την οικουμένη.

Ολυμπιακή Φλόγα

Στιγμιότυπο από την τελετή.

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Μαίρη Μηνά.

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Μαίρη Μηνά. 

Ολυμπιακή Φλόγα

Η Μαίρη Μηνά. 

Ολυμπιακή φλόγα

Στιγμιότυπο από την τελετή.


Πηγή: gossip-tv.gr

Σχετικά πρόσωπα
Μαρία Ναυπλιώτου
Μαίρη Μηνά
Κατερίνα Λέχου
Ινώ Μενεγάκη
Ξανθή Γεωργίου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551