Αναζήτηση
Οι Γερμανοί "κατακτούν" την Αμφίπολη! | iShow.gr
Ειδήσεις
Οι Γερμανοί "κατακτούν" την Αμφίπολη!
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014
10:33
Είναι παγκόσμιο το ενδιαφέρον ξένων «επενδυτών» που ήδη έχουν ρίξει δίχτυα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, δεδομένης της τεράστιας τουριστικής αξίας που αποκτά, μετά τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων.

Ο «Τάφος της Αμφίπολης» θα αποτελεί για πάντα σημείο συνάντησης επισκεπτών από όλο τον κόσμο και αυτό το γνωρίζουν ήδη ξένοι κερδοσκόποι που κινούν ουρανό και γη στην προσπάθειά τους να προλάβουν να «κλείσουν» τα φιλέτα που τίθενται προς πώληση κοντά στο ταφικό μνημείο.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr τονίζουν ότι ήδη, Γερμανός επενδυτής που έχει σχέσεις και ρίζες καταγωγης στην Ελλάδα, επιχειρεί να εξαγοράσει μεγάλη έκταση σε εξαιρετικά κοντινή περιοχή από το σημείο όπου διεξάγονται οι ανασκαφές, με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχείου. Οι επαφές κορυφώνονται αυτό τον καιρό σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και φημολογείται ότι ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Αμφίπολης, έντονα χτυπημένοι από την κρίση και φυσικά την ανεργία, βλέπουν τη γη τους να αποκτά μια αξία που πιθανότατα ούτε και οι ίδιοι περίμεναν πριν από λίγο καιρό.
Οσοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, δέχονται χωρίς πολλές διαπραγματεύσεις να συζητήσουν για την πώληση εκτάσεων που τους ανήκουν.
Οι επισκέψεις ξένων επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης έχουν πληθύνει έντονα τον τελευταίο καιρό. Συνοδευόμενοι στην πλειονότητά τους από Ελληνες μεσίτες που έχουν αναλάβει και το ρόλο των εκτιμήσεων για την αξία των οικοπέδων.
Ανάμεσά τους, ένας Ελληνογερμανός που δείχνει αποφασισμένος να κάνει από τώρα το μεγάλο deal και να εξασφαλίσει τις εκτάσεις που θα του επιτρέψουν να ανεγείρει ξενώνες στην περιοχή της Αμφίπολης.
Στον Λάκη, όπως είναι το μικρό του όνομα, καταλογίζεται ήδη μια εύνοια την οποία και απολαμβάνει από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ίσως και λόγω των προθέσεων που έχει εκφράσει για σοβαρές επενδύσεις στην Αμφίπολη.
Παράλληλα, όμως, με αυτές τις διερευνητικές επαφές, πληροφορίες αναφέρουν η Ασπροβάλτα που έχει ήδη μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο χωριό διαμονής των επισκεπτών της Αμφίπολης, ζει στιγμές έντονης τοπικής αναζωογόνησης ως προς την οικονομία της που έχει ζεσταθεί αρκετά.
Ο τζίρος, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες κατοίκων, έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ και η αξία των κτισμάτων και των οικοπέδων έχει πάρει την ανηφόρα.
Εκεί όμως που πλέον οι τιμές είναι απλησίαστες είναι στο τουριστικό θέρετρο Τούζλα, όπου τα διαμερίσματα και τα ενοικιαζόμενα έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.
Μένει να διαπιστωθεί στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, που φέρνει και επιχειρηματίες της Βουλγαρίας να εμφανίζονται με βαλίτσες γεμάτες χρήματα, προσφέροντας μεγάλα ποσά για αγορά γης στην Αμφίπολη, θα συνεχιστεί δίχως την παρέμβαση του κράτους.
Μέχρι στιγμής, πάντως, το υπουργείο πολιτισμού και στο σύνολό της η κυβέρνηση δείχνουν να μην ενοχλούνται από όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη, στο περιθώριο της συνέχισης των ανασκαφών που βέβαιο είναι ότι θα κορυφωθεί το ενδιαφέρον, όσο πλησιάζουμε προς την αποκάλυψη του μυστικού.

Πηγή: www.tvnea.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551