Αναζήτηση
Ο Νίκος Μάνεσης μας ταξιδεύει στα Ζαγοροχώρια! | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Νίκος Μάνεσης μας ταξιδεύει στα Ζαγοροχώρια!
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015
20:07
Ο Νίκος Μάνεσης ανοίγει τον χάρτη, μετράει χιλιόμετρα και βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι. Σταθμοί της φετινής διαδρομής του όλα τα μέρη όπου οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν σαν λέξεις – κλειδιά τη δύναμη, τη δημιουργία, την αισιοδοξία, το χαμόγελο.
Το ενδέκατο οδοιπορικό της εκπομπής που θα προβληθεί την Τετάρτη 28/1 στις 00:00, μας οδηγεί στα Ζαγοροχώρια.

Ο Νίκος Μάνεσης μας ταξιδεύει και μας ξεναγεί σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της χώρας. στα 46 πετρόκτιστα χωριά γύρω από το φαράγγι του Βίκου, το αποκαλούμενο και ως "Γκραντ Κάνυον της Ελλάδας" καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φαράγγια παγκοσμίως. Μπορεί στο γραφικό σύμπλεγμα των ορεινών οικισμών του Ζαγορίου κάποιος να δυσκολεύεται να βρει έστω και έναν φούρνο, η ομορφιά του τοπίου ωστόσο τον αποζημιώνει και δίνει απάντηση σε όσους διερωτούνται για τους λόγους που αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν επιλέξει να μένουν μόνιμα στα Ζαγοροχώρια.
Μέσα από τα μάτια αυτών των νέων ανθρώπων, η εκπομπή επιχειρεί να προσεγγίσει την καθημερινότητα στα δυσπρόσιτα χωριά που αν και κατά τη διάρκεια των γιορτών σφύζουν από τουρίστες τις υπόλοιπες μέρες μοιάζουν έρημα…
Η κάμερα της εκπομπής μας οδηγεί στις πηγές του Βοϊδομάτη και μέσα από τις δραστηριότητες στο βουνό (flying fox, κανό/καγιάκ, αναρρίχηση, ιππασία) καταγράφει μοναδικές εικόνες από το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, σύμφωνα με βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
60’ στους Κήπους, το Πάπιγκο και την Αρίστη, στο Βίκο, το Τσεπέλοβο, τη Βίτσα, τα Άνω και τα Κάτω Πεδινά, το Μονοδέντρι, το Κουκούλι και το Δίλοφο καθώς και το Καπέσοβο και την Ελάτη.

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Νίκος Μάνεσης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551