Αναζήτηση
Ο Μένιος Φουρθιώτης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για όλους και για όλα..! | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Μένιος Φουρθιώτης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για όλους και για όλα..!
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
18:04
Λίγο πριν κλείσει τα 30, οΜένιος Φουρθιώτης, εμπορικός διευθυντής και παρουσιαστής του Ε μιλάει για όσα έχει μετανιώσει, για την περίοδο της συνεργασίας του με τηνΤζούλια Αλεξανδράτου, το λόγο για τον οποίο έβγαλε από ένα ταξί τονΓιώργο Καπουτζίδη, αλλά και την αγγελία που του άλλαξε τη ζωή.
2006. Στα παρασκήνια των καλλιστείων του ΑΝΤ1, όλες οι κάμερες εστιάζουν σε ένα ξανθό, πανέμορφο και ατίθασο κορίτσι. Έχει προηγηθεί ένας μορφασμός από τη νεαρήΤζούλια Αλεξανδράτου, η οποία δυσανασχετεί φανερά για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που την έχει αναδείξει αναπληρωματική Σταρ Ελλάς. Η αλλόκοτη συμπεριφορά της είναι βούτυρο στο τηλεοπτικό ψωμί των εκπομπών και όλοι οι ρεπόρτερ προσπαθούν να αποσπάσουν μια δήλωσή της.

Το ίδιο και οΜένιος Φουρθιώτης, που εργάζεται στην εκπομπή Αποκάλυψη Τώρα της Τατιάνας Στεφανίδου. «Γνωριστήκαμε στα παρασκήνια των καλλιστείων και γίναμε φίλοι» λέει. «Εκείνη την εποχή πολλές φορές την έπαιρναν τηλέφωνο, εκείνη βαριόταν να το σηκώσει και το έδινε σε εμένα να της κανονίσω τις δουλειές της. Κάπως έτσι ξεκίνησε η επαγγελματική μας σχέση». Θυμάμαι μια δήλωση του Μένιου on camera, να λέει πως «Μετά την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι η απόλυτη Ελληνίδα σταρ» και αναρωτιέμαι με ποιο σκεπτικό την έκανε.
«Όταν πλέον συνεργαστήκαμε, είχα ένα “προϊόν” που έπρεπε να το κάνω να πουλήσει, να έχει ενδιαφέρον και ανταγωνισμό. Επί δυόμισι χρόνια και από το πρωί μέχρι το βράδυ, ηΤζούλιαμονοπωλούσε το ενδιαφέρον των lifestyle τηλεοπτικών εκπομπών. Ακόμα και στο πιο σοβαρό δελτίο ειδήσεων, όπως αυτό που παρουσίαζε η Όλγα Τρέμηστο Mega, είχε αναφερθεί το όνομά της. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει άλλο πρόσωπο που να απασχόλησε τόσο πολύ τα ελληνικά media» δηλώνει.

Ωστόσο, οΜένιοςτότε είχε το ρόλο του κακού και ιντριγκαδόρου, κάνοντας συχνά απαξιωτικές δηλώσεις για γνωστά πρόσωπα, όπως ηΆντζελα Δημητρίουκαι οΚώστας Πρέκας. «Εκείνη την περίοδο εγώ έκανα δηλώσεις, ενώ ηΤζούλιαμιλούσε ελάχιστα. Ήμουν ο μάνατζέρ της και την εκπροσωπούσα. Πληρωνόμουν για αυτό.
Φυσικά, όλο αυτό ήταν ένα τηλεοπτικό παιχνίδι. Αν με ρωτούσες σήμερα αν θα έκανα κάτι αντίστοιχο, νομίζω πως δεν θα μπορούσα. Λόγω του νεαρού της ηλικίας μου (σ.σ.: τότε ήταν μόλις 22 ετών), δεν καταλάβαινα τη σοβαρότητα όλων όσα δήλωνα, αλλά και τι δημιουργείται όταν λες κάποια πράγματα που δεν είναι σωστά. Αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν θα έβγαζα αυτή την αντιπαθητική εικόνα που είχα προς τα έξω, διότι δεν είμαι έτσι. Δεν θα παρουσίαζα τον εαυτό μου τόσο αγενή, τόσο κακό και τόσο απρεπή απέναντι σε καταξιωμένους ανθρώπους, που πραγματικά τους εκτιμώ. Όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Αυτό που με έμαθε η συνεργασία μου με τηνΤζούλιαήταν η ίδια η ζωή. Σήμερα, αν και δεν έχουμε μαλώσει, δεν μιλάμε. Ο καθένας έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο» παραδέχεται. Τελικά, πώς ήταν ηΤζούλιαστην καθημερινότητά της;

«ΗΤζούλιαήταν καταπληκτικός άνθρωπος, με αισθήματα, της έλειπε όμως η αγάπη. Οφείλω να πω ότι δεν είχε καμία σχέση με το τηλεοπτικό προϊόν που έβλεπαν όλοι». Του επισημαίνω πως εκείνη την εποχή είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της, κάτι που οι περισσότεροι απέδιδαν σε κατανάλωση αλκοόλ και άλλων απαγορευμένων ουσιών. «Δεν θα ήθελα να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, διότι, όταν γνώρισα τηνΤζούλια, όλα αυτά που αναφέρεις υπήρχαν ήδη στη ζωή της». Ποιος, όμως, ήταν οΜένιοςπριν γνωρίσει τηνΤζούλια;
Η χρυσή ευκαιρία και το πρώτο casting
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σε ηλικία 2 ετών, χάνει τον πατέρα του σε δυστύχημα. Τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, καθώς όλο το βάρος της οικογένειας πέφτει στην 20άχρονη τότε μητέρα του, η οποία κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει το μοναχογιό της. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια δυνατή σχέση, ουσιαστικά μεγαλώνουν μαζί.

«Η μητέρα μου δούλευε πάρα πολλές ώρες, σε διάφορες δουλειές, δεδομένου πως δεν υπήρχε οικονομική άνεση. Καθώς, όμως, περνούσαν τα χρόνια, αυτό δεν μου άρεσε και γύρω στα 11 σκέφτηκα να πιάσω κι εγώ μια δουλειά για να μην την επιβαρύνω. Δεν με προσλάμβανε, όμως, κανείς». Τελικά, στα 14, ξεκινά να εργάζεται σε μια δημοτική εφημερίδα, παράλληλα με το σχολείο, για να βγάζει χαρτζιλίκι, μια συνεργασία που θα κρατήσει μέχρι τα 18 του. Με τα λεφτά που είχε μαζέψει από την εφημερίδα, νοικιάζει το πρώτο του διαμέρισμα στην Κηφισιά.

«Ήθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μέχρι τότε ζωή μου. Νοίκιασα ένα ακριβό σπίτι, με την προϋπόθεση να βρω μια καλή δουλειά που να μου αποφέρει χρήματα. Ήταν πρόκληση για μένα» εξομολογείται. Ο στόχος, όμως, ήταν ένας: Να μπει στο μαγικό κόσμο της τηλεόρασης. Χωρίς να έχει τις κατάλληλες γνωριμίες και με τη θρασύτητα της νιότης, αγοράζει μια Χρυσή Ευκαιρία και κυκλώνει αγγελίες για τηλεπαρουσιαστές.
Το πρώτο του casting γίνεται σε μια εταιρεία που ψάχνει παρουσιαστές για τηλεπωλήσεις (telemarketing). «Σε σχέση με τους υπόλοιπους, θεωρούσα τον εαυτό μου αντι-τηλεοπτικό. Είχα βαμμένα ξανθά μαλλιά και πολλά παραπανίσια κιλά. Ανέκαθεν, πίστευα πως στην τηλεόραση δεν βγαίνουν μόνο οι ωραίοι». Τελικά, θα περάσει το δοκιμαστικό. Το πρώτο κανάλι στο οποίο παίρνει το βάπτισμα του πυρός είναι το Seven X, σε μια εκπομπή που μοιράζει δώρα. Εκείνος, όμως, κάνει όνειρα. Βλέπει τις μεσημεριανές εκπομπές στο Star, το Alter, αλλά και τους παίκτες των realities της εποχής που γίνονται ήρωες από τη μια μέρα στην άλλη.

«Επιδίωξα να γνωρίσω αυτούς τους παίκτες και μέσα από αυτούς ήρθα σε επαφή με τηΧριστίνα Λαμπίρηκαι τηνΤατιάνα Στεφανίδου, καθώς έδινα θέματα από τα realities για να τροφοδοτούν τις μεσημεριανές εκπομπές».
Κάπως έτσι ξεκίνησε τη συνεργασία του με τηνΤατιάνα. «Ήμουν θρασύς. Την έπαιρνα κάθε μέρα τηλέφωνο και το Σεπτέμβριο του 2005 δούλεψα μαζί της στην ομάδα της εκπομπήςΑποκάλυψη Τώραστον ΑΝΤ1. Ήταν ρίσκο για τηνΤατιάνα, διότι δεν ήμουν έμπειρος δημοσιογράφος. Όμως μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστώ».
Το περιστατικό με τον Καπουτζίδη
ΟΜένιοςκυνηγάει τα ρεπορτάζ της εποχής και διηγείται στοPeopleένα περιστατικό με τονΓιώργο Καπουτζίδη, όταν δούλευε στην εκπομπή τηςΝτέσσυς Κουβελογιάννηστον ΑΝΤ1, το 2005. «Τότε τοΠαρά Πέντεσάρωνε σε τηλεθέαση. Όμως, κανείς από τους πρωταγωνιστές της σειράς του Mega δεν ερχόταν εύκολα σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Ένα Σάββατο, ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω τονΓιώργο Καπουτζίδηκαλεσμένο στην εκπομπή τηςΝαταλίας Γερμανούστον Alpha. Αμέσως, παίρνω το αυτοκίνητο και πάω στον Alpha να τον προλάβω. Είχε φύγει, αλλά τον πέτυχα στο δρόμο, μέσα σε ένα ταξί. Ήμουν τόσο αποφασισμένος να του μιλήσω, που τους έκλεισα το δρόμο με το Smart μου. Εκείνος έπαθε σοκ. Πίστευα πως δεν θα έρθει στο πλατό και τον παρακάλεσα να πάμε στο πάρκιν του στούντιο ΚΑΠΠΑ να μας κάνει μια δήλωση. “Θα έρθω, διότι αυτό το πράγμα δεν έχει ξανασυμβεί στη ζωή μου” ήταν η απάντησή του».
Τελικά, οΜένιοςόχι μόνο αποσπά δήλωση, αλλά φέρνει τονΚαπουτζίδηως καλεσμένο στο πλατό της εκπομπής. «Μάλιστα, εκείνη την ημέρα, βγήκαν τηλεφωνικά όλοι οι πρωταγωνιστές τουΠαρά Πέντεκαι μίλησαν για τη συνεργασία τους με τονΚαπουτζίδη» θυμάται. Ήταν μεγάλη επιτυχία.
«Από 150 κιλά, έφτασα 43»
Μικρός ήταν αρκετά παχουλός, ενώ σήμερα ζυγίζει 50 κιλά. «Όταν ήμουν 21 ετών, πέρασα μια νευρική ανορεξία. Πάλεψα μέσα μου για να σταματήσω, πριν οδηγηθώ σε ακραία σημεία. Όλο αυτό πυροδοτήθηκε από την επιθυμία μου να γίνω αδύνατος. Κάποια στιγμή, από 150 κιλά, έφτασα να ζυγίζω 43. Πλέον παλεύω να πάρω κάποια κιλά, αλλά αισθάνομαι καλά με την εικόνα μου, γιατί είμαι πολύ καλά μέσα μου».

ΟΜένιος, ένα παιδί που ξεκίνησε από εκπομπή τηλεμάρκετινγκ και σπούδασε τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, πέρα από παρουσιαστής της εκπομπής Αποκαλυπτικά, που προβάλλεται με επιτυχία το Σαββατοκύριακο στο Ε, είναι ο εμπορικός διευθυντής του σταθμού. Πώς προέκυψε αυτός ο τόσο διαφορετικός ρόλος; «Μια εταιρεία με πόρτες ασφαλείας μού πρότεινε να κάνω μια εκπομπή τηλεμάρκετινγκ. Εγώ, επειδή δεν ήθελα να κάνω τηλεμάρκετινγκ, συνδύασα το lifestyle με την πώληση της πόρτας. Είναι άσχετο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έφτασε να πουλάει χίλιες πόρτες την ημέρα. Βλέποντας αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη, η διοίκηση του Extra 3 μου ζήτησε να φύγω από αυτή την εταιρεία και να μου δώσει μια δική μου εκπομπή, την Αποκάλυψη, αλλά και τη δυνατότητα να ασχολούμαι με τις διαφημίσεις. Ουσιαστικά ξεκίνησα να κάνω ραντεβού με διαφημιζόμενους και έκλεισα συμφωνίες από την Procter & Gamble, μέχρι την Coca-Cola. Όλο αυτό, και ειδικά σε ένα κανάλι που δεν εκπέμπει πανελλαδικά, ήταν τεράστια επιτυχία.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβα το εμπορικό τμήμα του Extra 3. Μετά ακολούθησε η πρόταση από το Ε και τον πρόεδρο του σταθμού, Σεραφείμ Φυντανίδη, να παρουσιάζω μια lifestyle εκπομπή τα Σαββατοκύριακα και να αναλάβω την εμπορική διεύθυνση του σταθμού» αποκαλύπτει. Πώς τα προλαβαίνει όλα; «Πηγαίνω στο κανάλι από τις 5.00 το πρωί και φεύγω στη 1.00 το βράδυ, έχοντας το άγχος, την αγωνία και το πείσμα για το καλύτερο» παραδέχεται, ενώ εξηγεί ότι αυτό το ωράριο τον εμποδίζει να έχει προσωπική ζωή. «Και να θέλω να έχω σχέση, δεν γίνεται».
Μεγάλοι σταρ στο εξωτερικό, όπως οRicky Martin και ο Elton John, έχουν παραδεχθεί δημόσια πως είναι gay. Στην Ελλάδα, οΦώτης Σεργουλόπουλος, είχε μιλήσει ανοιχτά για το σεξουαλικό του προσανατολισμό στην εκπομπήΒράδυτουΠέτρου Κωστόπουλου. Αν ήταν ομοφυλόφιλος, θα το έλεγε δημόσια;

«Δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανένα τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Εξάλλου, είμαστε στην Ελλάδα. Κάποιοι άνθρωποι ίσως να μη θέλουν να προκαλέσουν στους γονείς τους στενοχώρια. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ακούσουν κάτι τέτοιο δημόσια; Οι γονείς μας έχουν μεγαλώσει αλλιώς. Έχουν άλλες αρχές. Η ζωή, όμως, είναι δική μας και την κάνουμε ό,τι θέλουμε, αρκεί να αισθανόμαστε καλά».
People

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Μένιος Φουρθιώτης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551