Αναζήτηση
Ο Δ. Μακαλιάς ξεσπά υπέρ των γκέι δικαιωμάτων! | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Δ. Μακαλιάς ξεσπά υπέρ των γκέι δικαιωμάτων!
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014
11:03
Με αφορμή το ρόλο που υποδύεται στη "Μοντέρνα Οικογένεια" του Mega, ο Δημήτρης Μακαλιάς μίλησε σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Face2Face και το Λευτέρη Προβιά.

-Υποδύεστε έναν γκέι χαρακτήρα, γεγονός το οποίο δεν είναι πρωτότυπο για την ελληνική μυθοπλασία. Η πρωτοτυπία στη "Μοντέρνα Οικογένεια" έγκειται στο γεγονός πως αφορά, μεταξύ άλλων, ένα ομόφυλο ζευγάρι που υιοθετεί ένα παιδί, πράγμα "ξένο" για την ελληνική κοινωνία. Τι αντιδράσεις έχετε δεχθεί από τον κόσμο σχετικά με αυτό;

-"Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε μεγάλη αντίδραση, ούτε θετική ούτε αρνητική, γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Πέρασε πολύ ήσυχα και αυτό είναι πολύ καλό. Ήταν μεγάλο στοίχημα για εμένα και το Γιώργο Τζαβάρα, που παίζουμε τους γκέι ρόλους, να δείξουμε ότι ενώ αυτοί οι άνθρωποι είναι "διαφορετικοί", στην ουσία δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους ανθρώπους και τα straight ζευγάρια. Είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι αγαπιούνται, που σέβονται ο ένας τον άλλο, που θέλουν την αγάπη, το σεβασμό, την εκτίμηση, το γέλιο, τη χαρά για τη ζωή να τα μεταφέρουν σε ένα παιδί. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από αυτό. Δε μπορώ να φανταστώ ότι σε ένα ορφανοτροφείο υπάρχουν ορφανά παιδάκια και ότι θα μου πει κάποιος πως δε θέλει να υιοθετήσει παιδί ένα γκέι ζευγάρι. Δεν το ανέχομαι! Δεν έχει σημασία η σεξουαλικότητα ενός ζευγαριού αλλά αν το ζευγάρι τηρεί τα κριτήρια των κοινωνικών λειτουργών για να πάρουν το παιδί. Μου αρέσει που το δείχνουμε σε αυτή τη σειρά και μ'αρέσει που ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ. Πιστεύω ότι βοηθήσαμε λίγο στο να αποδεχτούμε την σεξουαλικότητα των γύρω μας."

-Στη συνέχεια της σειράς στο εξωτερικό, το γκέι ζευγάρι παντρεύεται. Σε περίπτωση που και η ελληνική εκδοχή φτάσει σε αυτό το σημείο της ιστορίας, θεωρείτε πως το ελληνικό κοινό θα μπορούσε να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι ο γκέι γάμος δεν είναι νόμιμος στην Ελλάδα;

-"Το ελληνικό κοινό δέχεται πολλά χειρότερα πράγματα, όπως το μνημόνιο ή την περικοπή των συντάξεων, αντισυνταγματικές καταστάσεις και άλλα πολλά βίαια πράγματα για την κοινωνία. Είναι δυνατόν να μη μπορεί να δεχθεί η ελληνική κοινωνία τον γκέι γάμο; Δε μπορεί να δεχθεί να παντρευτούν δύο άνθρωποι που αγαπιούνται; Από πού κι ως πού; Δεν το χωράει το μυαλό μου! Τα δικαιώματα που έχω εγώ με τη σύντροφο μου θέλω να τα έχει και ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων."

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Δημήτρης Μακαλιάς
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551