Αναζήτηση
Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τα νέα πρόσωπα στα Καλημερούδια και η τηλεοπτική «μάχη» με Λιάγκα-Σκορδά | iShow.gr
Ειδήσεις
Ντορέττα Παπαδημητρίου: Τα νέα πρόσωπα στα Καλημερούδια και η τηλεοπτική «μάχη» με Λιάγκα-Σκορδά
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015
17:29
Μετά από επτά εβδομάδες στο τιμόνι της εκπομπήςΚαλημερούδια, ηΝτορέττα Παπαδημητρίουμιλάει για τους συνεργάτες της, τις αλλαγές που θα δούμε στους δέκτες μας, τα νούμερα τηλεθέασης, τα περιστατικά που συζητήθηκαν, τους γιους της, αλλά και αυτό που δεν έκανε ποτέ στην προσωπική της ζωή.
Τη γνώρισα πριν από είκοσι χρόνια. Παρότι δεν συναντιόμαστε συχνά, πάντα υπάρχει ανάμεσά μας αυτή η γλυκιά οικειότητα και ο αυθορμητισμός των ανέμελων μαθητικών χρόνων.

Εκτός από πρωταθλήτρια στο στίβο, στην πορεία κυνήγησε κι άλλα όνειρα. Και στην πλειονότητά τους τα πραγματοποίησε. Έγινε ηθοποιός, μαμά δύο αγοριών και απέκτησε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Πέρα από τις δυνατότητές της στην υποκριτική, απέδειξε πως τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο χορό, καθώς ήταν η νικήτρια του τρίτου κύκλου τουDancing with the Stars.

Φέτος ήρθε αντιμέτωπη με μια ακόμη πρόκληση: το ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας στην καθημερινή πρωινήεκπομπήΚαλημερούδια, στοMega. Κάτι καινούριο και απαιτητικό.

«Την ημέρα της πρεμιέρας είχα ένα σχετικό άγχος, μέχρι να πάμε στο πρώτο διάλειμμα. Μετά παρακολούθησα αποσπάσματα της πρώτης μας εκπομπής και, επειδή με ξέρω πολύ καλά, έβλεπα μια αγωνία στο πρόσωπό μου.

Βέβαια, δεν ξέρω αν αυτό φάνηκε τόσο πολύ στον κόσμο. Πάντως, για πρώτη μέρα μιας καινούριας εκπομπής και για κάτι που δεν είχα ξανακάνει, νομίζω ότι το διαχειρίστηκα πολύ καλά» μου λέει. Από το καλοκαίρι που ανακοινώθηκε το όνομά της για την παρουσίαση, ξεκίνησε μια διαδικασία δοκιμαστικών, ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα να την πλαισιώσουν. Μια διαδικασία που διήρκεσε μήνες, προκειμένου να κλειδώσει η τελική ομάδα.

«Θέλαμε να ψάξουμε πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που θα ταίριαζαν με εμένα, αλλά και μεταξύ τους. Πρόσωπα που θα είχαν όρεξη, κέφι. Όπως καταλαβαίνεις, σε ένα ολοκαίνουριο στήσιμο εκπομπής αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα» παραδέχεται. Στην επιλογή των προσώπων ηΝτορέτταείχε ενεργό ρόλο, αλλά και άψογη συνεννόηση με τους ιθύνοντες του Mega. «Υπήρξαν μία δύο περιπτώσεις που, ενώ υπήρχε χημεία, δεν συνεργαστήκαμε τελικά, διότι οι συγκεκριμένοι δεν συμφώνησαν στα οικονομικά» συμπληρώνει.
Μετά την αποχώρηση τωνΛιάγκα – Σκορδάαπό τοMega, το κανάλι δεν κατάφερε να στήσει μια ομάδα με διάρκεια, καθώς τόσο η θητεία τουΠέτρου Κωστόπουλουόσο και τουΜάρκουΣεφερλήδιήρκεσαν μόνο μία τηλεοπτική σεζόν. Εύλογα αναρωτιέμαι αν αυτό την προβλημάτισε.

«Όταν πάω να κάνω μια δουλειά, δεν κάθομαι να σκεφτώ τι έχει γίνει πριν, ποιος ήρθε και ποιος έφυγε. Όταν δέχτηκα να κάνω το πρωινό, δεν είχα και ούτε έχω στο μυαλό μου πως θα το κάνω για μία μόνο χρονιά και μετά θα φύγω. Η πρόθεση του καναλιού ήταν να κάνουμε το πρωινό και να ψάξουμε να βρούμε μια συνταγή και έναν τύπο εκπομπής που θα έχει διάρκεια.

Και τοMegaθέλει να επενδύσει σε αυτό, ώστε να μην μπει σε μια διαδικασία του χρόνου να ψάχνει μια καινούρια ιδέα, με άλλα πρόσωπα» ξεκαθαρίζει. Το συμβόλαιό της είναι για ένα χρόνο, με προοπτική ανανέωσης και για τον επόμενο. Το λεγόμενο «1+1».

«Στο τέλος της σεζόν θα γίνει ξανά μια κουβέντα, γιατί το κανάλι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένο ή να συντρέχουν κι άλλοι λόγοι. Θα πρέπει να συζητήσουμε». Στην απέναντι «όχθη», ηΝτορέτταέχει να αντιμετωπίσει δύο δυνατούς αντίπαλους, τηΦαίη Σκορδάκαι τονΓιώργο Λιάγκα, που για έκτη χρονιά φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη της τηλεθέασης. «Προσωπικά, δεν το βλέπω σαν μάχη, γιατί, όπως ακριβώς είπες και πριν, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κάνουν πρωινό έξι χρόνια. Εμείς τώρα ξεκινήσαμε.

Εκ των πραγμάτων, θέλουμε το χρόνο μας για να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να δέσει η εκπομπή. Θα ήταν αφελές να μπω στη διαδικασία της μάχης με το “καλημέρα” σας απέναντι σε ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά πολλά χρόνια. Μην ξεχνάς πως είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που γνωριστήκαμε τώρα, με μόνη εξαίρεση τονΚώσταΜαρτάκη, με τον οποίο είμαστε φίλοι».

Εδώ ακριβώς της υπενθυμίζω όσα είπε και ηΜαριέλλαΣαββίδουτην προηγούμενη εβδομάδα στοPeople: Πως είναι δύσκολο εγχείρημα να δέσουν πέντε άνθρωποι που δεν γνωρίζονται. «Εγώ θα έλεγα πως απλά δεν είναι εύκολο. Αλλά θα συμβεί, διότι μέρα με τη μέρα βλέπω θετικές αλλαγές όσον αφορά τη χημεία μας στον τηλεοπτικό αέρα».
Παρότι ανάμεσα στα μέλη της ομάδας βρίσκεται ηΤίνα Μεσσαροπούλου, που έχει ιδιαίτερη εμπειρία στα lifestyle και gossip θέματα, η εκπομπή «ακουμπά» περισσότερο στα κοινωνικά θέματα και όχι τόσο στο λεγόμενο κουτσομπολιό. Αυτός εξάλλου, όπως εξηγεί ηΝτορέττα, είναι και ένας από τους βασικούς στόχους του συγκεκριμένου πρωινού. Να μη βασίζεται αποκλειστικά στην gossip θεματολογία.

«Προσπαθούμε να ασχολούμαστε με θέματα επικαιρότητας και πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Είναι μια χρονιά που συμβαίνουν και θα συμβούν πολλά και σημαντικά πράγματα. Ακόμα, όμως, και το κεφάλαιο “gossip” δεν στηρίζεται μόνο στο τι λες, αλλά στον τρόπο που το λες. Στην προκειμένη περίπτωση, είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι που έχουν τη δική τους ξεχωριστή τοποθέτηση πάνω στο εκάστοτε θέμα».

Της υπενθυμίζω την ατάκα τηςΤίνας Μεσσαροπούλου, η οποία είχε πει στην πρεμιέρα της εκπομπής πως οι ηθοποιοί παίρνουν τις θέσεις των τηλεπαρουσιαστών, και γελά. «Αστειευόταν, μωρέ. Για μένα, ο παρουσιαστής δεν είναι ρόλος. Είναι μια θέση. Είμαστε εκεί για να ψυχαγωγήσουμε τους τηλεθεατές».
Πρόσφατα γράφτηκε στα sites πως ταΚαλημερούδιακόπηκαν από το Mega Κύπρου, ενώ η ίδια ηΝτορέττααπάντησε μέσα από την εκπομπή πως από το Σεπτέμβριο τοMega Κύπρουδεν παίζει κανένα πρόγραμμα από το Mega Ελλάδας.

«Κατά καιρούς, έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλά που δεν ισχύουν. Ωστόσο, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο και να ρωτήσει. Με ενοχλεί, αλλά δεν θα δώσω και ιδιαίτερη σημασία. Επίσης, δεν θεωρώ πως κάποιος θέλει να μου ρίξει λάσπη. Δεν έχω τέτοια σύνδρομα καταδίωξης. Υπάρχουν άνθρωποι που κρίνουν με επιθετικό τρόπο, όχι μόνο τη δική μας εκπομπή, αλλά και πολλές άλλες. Δεν υπάρχει εκπομπή που να είναι στο απυρόβλητο».

Πρόσφατα δήλωσε σε συνέντευξή της στην εκπομπήHappy Dayπως συνεχίζουν να κάνουν ορισμένους πειραματισμούς, ώστε να βρουν τι τους πάει περισσότερο σαν ομάδα, και αυτόματα σκέφτομαι αν θα υπάρξουν και πειραματισμοί με κάποια άλλαπρόσωπαμπροστά από τις κάμερες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συζητήσει για αλλαγές προσώπων, αλλά για αλλαγές στη θεματολογία. Μπορεί, όμως, να δείτε κάποια νέα πρόσωπα σε ενότητες που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει να παίζονται στην εκπομπή. Πρόσωπα που θα εμφανίζονται στο πλατό μία δύο φορές την εβδομάδα. Από εκεί και πέρα η βασική μας πεντάδα θα παραμείνει η ίδια» λέει και βάζει μια τελεία στα σενάρια που έκαναν λόγο για αποχώρηση τηςΜαριέλλας Σαββίδου.
people

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Ντορέττα Παπαδημητρίου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551