Αναζήτηση
Μεγαλώνει κι άλλο! | iShow.gr
Ειδήσεις
Μεγαλώνει κι άλλο!
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015
23:05
Το περασμένο καλοκαίρι οι ειδήσεις που αφορούσαν στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, έκαναν το E TV να μοιάζει σχεδόν με καθημερινό παραμύθι. Ακόμη και πολύ καλά "διαβασμένοι" τηλεοπτικοί ρεπόρτερς, δεν μπορούσαν αν πιστέψουν τα όσα ακούγονταν για τη στελέχωση του νέου καναλιού.

Κάτι παραπάνω από έξι μήνες μετά, στο κανάλι βρίσκονται ορισμένα από τα "καλά" τηλεοπτικά χαρτιά των τελευταίων ετών, δίνοντας τη δική τους μάχη για νέα προϊόντα που δοκίμασαν να κάνουν. Μαζί τους και κάποιες απρόσμενες εκπλήξεις, που ήδη φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πινάκων τηλεθέασης. Ποιο όμως θα είναι το μέλλον του σταθμού;

Πάμε στα φετινά πειράματα. Στο E TV εντάχθηκαν, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, η Ελεονώρα Μελέτη, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Κατερίνα Καραβάτου, ο Καρτερός Κατσούλης, η Ναταλία Γερμανού, η Νανά Παλαιτσάκη, ο Κώστας Μαρτάκης, η ομάδα των "Γυναικών" (Βογιατζάκη, Δούνια, Καμπούρη, Παπαβασιλείου), αλλά και μια πλειάδα δημοσιογράφων και τεχνικών που προστέθηκαν στην πρώτη "φουρνιά" του Ε TV, με τους Μένο Φουρθιώτη, Θανάση Πάτρα, Φαίη Μαυραγάνη και Κώστα Χαρδαβέλλα. Και μόνο η αναφορά των ονομάτων δείχνει οτι το κανάλι έχει μια δυναμική στα τηλεοπτικά του πρόσωπα, που θα ζήλευαν όλα ανεξαιρέτως τα άλλα κανάλια. Στο "ρεζουμέ" το E TV αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο 3,5% στις καθημερινές και γύρω στο 6% τα Σαββατοκύριακα, στο μέσο όρο στο σύνολο κοινού. Αρχίζοντας φυσικά από μηδενική βάση...

Αν πάρουμε μία-μία τις περιπτώσεις, θα διαπιστώσουμε ότι σαν πρώτη σεζόν, το κανάλι πρέπει να είναι σαφώς ικανοποιημένο.

Η Μελέτη κάνει μια προχωρημένης αισθητικής εκπομπή με διπλάσια νούμερα από το μέσο καθημερινό όρο, στο κεντρικό δελτίο που ανέλαβε εδώ και τρεις εβδομάδες δείχνει μια ανοδική πορεία στο σύνολο των τηλεθεατών αν και ακόμη παλεύει κοντά στο μέσο όρο του σταθμού, ενώ πάνω από όλα κατάφερε να κάνει τη μεγάλη στροφή από το προφίλ των τελευταίων χρόνων, παίρνοντας τα ρίσκα της (είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί της, ήταν μαγκιά, αφού θα μπορούσε να μείνει στη "βολή" του Star και το gossip ύφος).

Το ίδιο έχουν πετύχει σχεδόν όλοι οι παρουσιαστές του καναλιού!

Η Λαμπίρη κάνει μεγάλα νούμερα στις γυναίκες 25-44 στην πρωινή ζώνη που της ταιριάζει πολύ, Καραβάτου και Κρατερός "τσάκισαν" την ανταγωνιστική εκπομπή του ALPHA, η Γερμανού αν και δεν ξεκίνησε καλά ανεβαίνει και φτάνει το μέσο όρο του Σαββατοκύριακου κι ο Μαρτάκης δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε κάτι που δεν είναι εύκολο ούτε για έμπειρους παρουσιαστές.

Και πάμε στο φαινόμενο: Ο Μένιος Φουρθιώτης, είναι σαφώς ο μεγάλος νικητής της σεζόν, συνολικά!Όχι μόνο γιατί η εκπομπή του είναι πρώτη στη ζώνη της, ούτε γιατί έφτασε στο σημείο να κάνει έως και 33% και να τη βλέπουν κοντά 2 εκατομμύρια τηλεθεατές. Αλλά γιατί κατόρθωσε να πετύχει όλο αυτό, δίχως να κάνει ακρότητες, να προκαλέσει, να "χάσει τη μπάλα" και να ξεφύγει. Απέδειξε -μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου φυσικά- ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει, να το παλέψει, να αφήσει πίσω του καταστάσεις που μάλλον ούτε τον ίδιο κάλυπταν και να γίνει καλύτερος. Κι αυτό, οι τηλεθεατές το εκτίμησαν και το επικροτούν. Εδώ άλλωστε είναι και η μεγάλη του επιτυχία. Δεν κρύφτηκε, αλλά εκτέθηκε δείχνοντας αυτή την προσπάθειά του. Ο κόσμος, θα μπορούσε αν δεν τον πίστευε, να τον απορρίψει...

Η Φαίη Μαυραγάνη, αθόρυβα και επίμονα, επίσης κατάφερε να μπει "σφήνα" στα πρωινά "μεγαθήρια" της ενημέρωσης και να καταγράφει θετικό πρόσημο. Όπως και οι Κ.Χαρδαβέλλας και Θ.Πάτρας, που το παλεύουν (ειδικά ο Χαρδαβέλλας δίνει μαθήματα στους νεότερους). Το πρόβλημα παραμένει στις "Γυναίκες", αν και είναι πολύ νωρίς, ούτε μήνας, που βρίσκονται στον αέρα. Η εκπομπή μοιάζει να ψάχνει το στίγμα της, σαν να κάνει καθημερινές πρόβες για αυτό που κάποτε θα παρουσιάσει. Δεν έχει συγκεκριμένο κόνσεπτ κι ενώ αποτελείται από τέσσερις προσωπικότητες που θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα η κάθε μια και με δική της εκπομπή, δεν έχει καταφέρει ακόμη να βγάλει προς τα έξω μια συγκεκριμένη λογική.

Το E TV θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζεται μια ακόμα ενημερωτική εκπομπή από τον Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και συζητήσεις για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού καθημερινού πρωινού. Κι ίσως εκεί βρίσκεται και το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την δυναμική των προσώπων του σταθμού. Η ενίσχυση με εκπομπές, στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 16 συνολικά εκπομπές του σταθμού (περισσότερες από Mega και ANT1), μόνο οι 3 είναι καθημερινές! Η μετάδοση άλλωστε τεσσάρων ελληνικών ταινιών την ημέρα δείχνει αυτή την έλλειψη, αλλά και τα ακόμη χαμηλά ποσοστά στο νεανικό κοινό, που δεν προτιμά φυσικά τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αλλά κάτι περισσότερο σημερινό και γιατί όχι, εναλλακτικό. Η βάση μπήκε. Τώρα μένει του χρόνου να δούμε αν θα βοηθήσει και στο οικοδόμημα...



Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Ελεονώρα Μελέτη
Χριστίνα Λαμπίρη
Μένιος Φουρθιώτης
Φαίη Μαυραγάνη
Κατερίνα Καραβάτου
Κρατερός Κατσούλης
Κώστας Μαρτάκης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551