Αναζήτηση
Μαρία Δεναξά: Δεν φαντάζεστε πόσα την χρέωσαν για το φαγητό σε ταβέρνα της Σύρου | iShow.gr
Ειδήσεις
Μαρία Δεναξά: Δεν φαντάζεστε πόσα την χρέωσαν για το φαγητό σε ταβέρνα της Σύρου
Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
12:01

Την αισχροκέρδεια και τις φορολογικές παραβάσεις που επικρατούν σε αρκετές τουριστικές περιοχές της χώρας κατήγγειλε δημόσια η Μαρία Δεναξά, που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα, αφήνοντας για λίγο τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στην Γαλλία.

Η γνωστή ανταποκρίτρια επέλεξε να περάσει το καλοκαίρι της στη Σύρο και, μέσω των social media, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους την «πικρή» ιστορία που έζησαν η ίδια και η παρέα της όταν κάθισαν για φαγητό σε ένα από τα ταβερνάκια του νησιού.

Δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τα φαγητά που παρήγγειλαν, αλλά και την απόδειξη, η δημοσιογράφος παραδέχθηκε ότι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον λογαριασμό, ενώ επέκρινε την στάση που υιοθετούν αρκετοί επαγγελματίες του χώρου της εστίασης σε τουριστικά μέρη.

«Είπαμε να βγούμε για μεζέ και την “πατήσαμε”… σαν τουρίστες! 1 κομμάτι χταπόδι (1 μικρό πλοκάμι), 18 ευρώ! Τα δύο 36! 5 ροδέλες καλαμάρι τηγανητό 11 ευρώ, συν ένα μπουκάλι νερό και κουβέρ 54,50 ευρώ! Και, φυσικά, ούτε το δείγμα χταποδιού, αλλά ούτε και το καλαμάρι ήταν φρέσκα. Κι όχι δεν τα ζύγισαν μπροστά μας, γιατί δεν είναι ΤΟ εστιατόριο. Ένα μικρό μαγαζί είναι στριμωγμένο μεταξύ ενός γωνιακού καταστήματος και ενός ιχθυοπωλείου, σε δρόμο περαστικό που οδηγεί στα μανάβικα της Ερμούπολης, σε χρώματα και διακόσμηση τυποποιημένου φολκλόρ», έγραψε.

Και συνέχισε: «στο άκουσμα των γαλλικών, η σερβιτόρα μας πέρασε για ξένους, παρόλο που διευκρινίσαμε ότι μιλάμε άπταιστα ελληνικά. Εκείνη έκανε πως δεν άκουσε. Όπως δεν άκουσε ότι ζητήσαμε τιμοκατάλογο τουλάχιστον τρείς φορές. Άρχισε να αραδιάζει τι έχει το κατάστημα και χαλαροί από τις διακοπές, αλλά κυρίως ανυποψίαστοι, παραγγείλαμε τα παραπάνω… Η γεύση τυποποιημένη, όχι όμως οι τιμές, όπως διαπιστώσαμε λίγη ώρα αργότερα. Παρόλο που δεν ήταν ευκολοχώνευτες, ζητήσαμε ως … καλοί “τουρίστες”, να πληρώσουμε με τραπεζική κάρτα αλλά όπως μας είπαν το κατάστημα δεν διαθέτει POS και παίρνει μόνο μετρητά, ενώ στην απόδειξη δεν υπάρχει καμία αναφορά από τα πιάτα που παραγγείλαμε».

«Όποιος ψάξει να βρει στο κατάστημα (στο οποίο τρώνε πολλοί τουρίστες), πού υπάρχουν αναρτημένες οι τιμές, απλά, θα χάσει τον χρόνο του, τουλάχιστον μέχρι σήμερα…», κατέληξε, με αρκετούς διαδικτυακούς της φίλους να εκφράζουν παρόμοια παράπονα και άλλους να«φωτογραφίζουν» το εν λόγω μαγαζί, καλώντας τους υπόλοιπους να το αποφύγουν.


Πηγή: www.markostv.gr
Σχετικά πρόσωπα
Μαρία Δεναξά
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551