Αναζήτηση
Η Shaya αποκαλύπτει: «Χώρισα με το αγόρι μου εξαιτίας της μητέρας του» | iShow.gr
Ειδήσεις
Η Shaya αποκαλύπτει: «Χώρισα με το αγόρι μου εξαιτίας της μητέρας του»
Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015
19:35
Λίγο μετά την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision, ηShaya μιλάει για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, τον έρωτα που έφερε την οικογένειά της στην Ελλάδα, αλλά και τη σχέση της με τον DJ Airth των Vegas.
Δηλώνει λάτρις της Eurovision και θυμάται τον εαυτό της από πολύ μικρή ηλικία να καθηλώνεται μπροστά στην τηλεόραση και να ακούει με προσοχή τα τραγούδια.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ το τρελό γλέντι που έστησε με την παρέα της σε φιλικό τους σπίτι, όταν ηΈλενα Παπαρίζουπήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό με το τραγούδι «My number one», το 2005.

«Εκείνη την ώρα, τρώγαμε ποπκόρν και, μόλις νικήσαμε, το μπολ βρέθηκε στο πάτωμα! Η Έλενα ήταν καταπληκτική και της άξιζε». Όταν, πριν από δύο μήνες, ηShayaέμαθε από τη δισκογραφική της, Planetworks, πως στις 4 Μαρτίου θα διαγωνιστεί στον ελληνικό τελικό, όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision, ξαφνιάστηκε ευχάριστα.

«Ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Sunshine”. Ο λαμπερός ήλιος χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Ως άκουσμα δεν είναι dance κομμάτι, αλλά περιλαμβάνει ethnic ήχους, που όλα αυτά τα χρόνια έχω αγαπήσει. Μουσικά, υπάρχουν επιρροές ακόμα και από την Ήπειρο, όπως το κλαρίνο στην ενορχήστρωση. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με αυτό το τραγούδι» παραδέχεται. Έχει ήδη ακούσει τα τραγούδια των υπόλοιπων συμμετοχών (C:Real, Barrice,Θωμαή ΑπέργηκαιΜαρία – Έλενα Κυριάκου) και της ζητάω να μου κάνει ένα σχόλιο. «Είναι όλα αξιοπρεπέστατα, αλλά σίγουρα δεν θα τα τραγουδούσα, διότι δεν μου ταιριάζουν. Αυτό που ίσως είναι πιο κοντά σε μένα είναι η μπαλάντα της Μαρίας – Έλενας Κυριάκου. Βέβαια, ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος» λέει με ειλικρίνεια.
Ο έρωτας που την έφερε στην Ελλάδα

Ο μπαμπάς της γεννήθηκε στη Δανία, ενώ η μητέρα της είναι από τη Γουιάνα, μια χώρα της Νότιας Αμερικής που συνορεύει με τη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα. Μετά το διαζύγιο των γονιών της και σε ηλικία 6 ετών, μετακομίζει με τη μητέρα της και τον αδελφό της στη Σουηδία. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια. «Η μητέρα μου ερωτεύτηκε Έλληνα» λέει με χαμόγελο. Κάπως έτσι, αποφασίζουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

«Έζησαν μαζί για οκτώ χρόνια. Κάποια στιγμή, αποφάσισαν να χωρίσουν. Η μητέρα μου, μαζί με τον αδελφό μου έφυγαν και ζουν μόνιμα στην Ισλανδία. Εγώ, όμως, δεν ήθελα να τους ακολουθήσω. Είχα πλέον τις παρέες μου, γιατί ουσιαστικά μεγάλωσα εδώ». Η ίδια παραδέχεται πως, λόγω χρώματος, έχει βιώσει κοινωνικό ρατσισμό. «Και στη Σουηδία αλλά και στη Δανία μού είχε συμβεί να με κοιτάξουν παράξενα, διότι, εκτός από το χρώμα, υπάρχει διαφορετική νοοτροπία αλλά και κουλτούρα. Βέβαια, δεν έγινε κάτι σε βαθμό που να με προσβάλλει. Ακόμα, όμως και να συνέβαινε, θα γύριζα από την άλλη και θα έφευγα». Από τις πρώτες ελληνικές βρισιές που έμαθε ήταν η λέξη μαλ@@@ς. «Την άκουσα με το που πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο» λέει γελώντας.
Τραγική μπαργούμαν, εκπληκτική τραγουδίστρια

Η ενασχόλησή της με τη μουσική, ξεκίνησε εντελώς τυχαία. «Κάποια περίοδο δούλευα ως μπαργούμαν σε ένα μαγαζί στην Αθήνα. Ήμουν τραγική, γιατί δεν ήξερα να βάζω ούτε ένα απλό ποτό. Να φανταστείς, έψαχνα τα ονόματα στα μπουκάλια για να μην κάνω λάθος. Πάντα σιγοτραγουδούσα στο ρυθμό της μουσικής που έπαιζε και μια μέρα η αφεντικίνα μου είπε “Για να μη σε απολύσω, θέλεις να λες μερικά τραγούδια με τα ίδια λεφτά;”. Συμφώνησα, διότι, ούτως ή άλλως, είχα και ανάγκη τα χρήματα».

Από τότε, έχει κάνει πολλές επιτυχίες, ενώ τα τραγούδια «Far from everything» και «In your eyes» μετρούν εκατομμύρια views στο YouΤube. Το καλοκαίρι ταξίδεψε μέχρι τη Δανία, όπου ηχογράφησε δύο τραγούδια, ενώ ο καινούριος της δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους. «Σε πολλά από τα τραγούδια έχω γράψει τους στίχους, που είναι εμπνευσμένοι από όλα όσα έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια. Πλέον, είμαι πιο ώριμη και το συγκεκριμένο άλμπουμ θα είναι διαφορετικό από αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα».
«Μου έχει τύχει να έχω πρόβλημα με τη μητέρα αγοριού μου»

Εδώ και δυόμισι χρόνια είναι ζευγάρι με τον DJ Airth (κατά κόσμον Σταύρο) του συγκροτήματος Vegas. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι να είσαι ζευγάρι με κάποιον από τον ίδιο χώρο.

«Είναι εύκολο και δύσκολο μαζί. Δεν θα μοιραστούμε τη σχέση μας με τα media. Προτιμάμε να την κρατάμε για εμάς και τους φίλους μας» αρκείται να πει. «Στα δικά μου μάτια, οι Έλληνες άντρες είναι πολύ γοητευτικοί. Μου αρέσει η τρέλα, ο αυθορμητισμός, το πείσμα, αλλά και ο τρόπος που θα πλησιάσουν μια γυναίκα». Βέβαια, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. «Αυτό που δεν μου αρέσει είναι πως ο Έλληνας κολλάει πάρα πολύ με την μητέρα του, κάτι που δεν συμβαίνει στο εξωτερικό». Η Ελληνίδα πεθερά και ο μαμάκιας γιος είναι αξεπέραστοι ανθρωπότυποι στην Ελλάδα, έτσι τη ρωτάω αν έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι αντίστοιχο.

«Εννοείται. Μου έχει τύχει να έχω πρόβλημα από την πρώτη μέρα που γνώρισα τη μαμά του. Όμως το πάλεψα, διότι είμαι άνθρωπος που δεν παραδίνεται εύκολα. Τελικά χωρίσαμε γιατί όλο αυτό είχε επηρεάσει τη σχέση μας» παραδέχεται. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα, ομολογεί πως έχει αποκτήσει όλα τα ελληνικά κουσούρια, όπως, π.χ., να βρίζει στο δρόμο όταν οδηγεί και κάποιος την εκνευρίσει. «Όταν, όμως, πάω στο εξωτερικό, κατεβάζω το διακόπτη και γίνομαι άλλος άνθρωπος» συμπληρώνει γελώντας.

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Σάγια Χάνσεν
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551