Αναζήτηση
Η κριτική του Νίκου Παρτσώλη για το αφιέρωμα στην Ελεονώρα Μελέτη! | iShow.gr
Ειδήσεις
Η κριτική του Νίκου Παρτσώλη για το αφιέρωμα στην Ελεονώρα Μελέτη!
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014
21:34
Με total black look εμφανίστηκε στη χθεσινοβραδινή της πρεμιέρα η Ελεονώρα Μελέτη στο κανάλι «Ε».Κοιτώντας όχι κατάματα τους τηλεθεατές, όχι ευθεία στην κάμερα, αλλά κάπου απροσδιόριστα στο βάθος,σαν να είναι η ίδια καλεσμένη στην εκπομπή της και να απευθύνεται σε κάποιον αόρατο παρουσιαστή, μας περιέγραψε την πολυετή και ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία της στην τηλεόραση.

Για την ενίσχυση αυτού του τηλεοπτικού απολογισμού, κλήθηκαν να μιλήσουν άνθρωποι της τηλεόρασης, επαινώντας ασφαλώς την Ελεονώρα και σημειώνοντας τα δυνατά της σημεία. Ένα εξ αυτών τα «πολύ καλά ελληνικά της», όπως είπαν, στα οποία, όμως, η παρουσιάστρια είχε μία αστοχία:«Ένας από τους σταθμούς μου ήταν και τοAlter, ένα κανάλι άγνωστο, στο οποίο όμως έλεγε ειδήσεις ένας πολύ συμπαθητικός τύπος, εν ονόματι Νίκος Αλιάγας». Δεν θα στεκόμουν καθόλου σε αυτό το λάθος («ονόματι Νίκος Αλιάγας»είναι το σωστό, χωρίς το «εν»), αν,πρώτον, δεν είχαν προηγηθεί όλοι οι επαγγελματίες της τηλεόρασης να μιλήσουν για τα ωραία ελληνικά της παρουσιάστριας, κι αν, δεύτερον, η εκπομπή ήταν ζωντανή.Εξάλλου, έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα ελληνικά στον «αέρα»! Όμως, σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, τέτοια λάθη είναι δείγματα προχειρότητας.

Πριν από κάποιους μήνες, όχι πολλούς, είχα γράψει τη γνώμη μου για την εκπομπή που έκανε τότε η Ελεονώρα Μέλετη, το «Μελέτησέ το», ένα κείμενο με τίτλο«Eλεονώρα: Me, Myself and I», εντοπίζοντας το προφανές: ότι στην εκπομπή μιλούσε πολύ για τον εαυτό της κι όχι για τα θέματα που παρουσίαζε. Γνωρίζω πως η άποψή μου ενόχλησε ιδιαίτερα την παρουσιάστρια, η οποία ανταπάντησε μέσω του blog της, χωρίς πιθανόν να αντιλαμβάνεται πως δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Ευτυχώς ή δυστυχώς, με τη χθεσινή πρεμιέρα της Ελεονώρας Μελέτη δικαιώνονται τα όσα είχα επισημάνει, μιας και η εκπομπή της ήταν «η πορεία της Ελεονώρας, με παρουσιάστρια την Ελεονώρα και βίντεο ανθρώπων που μιλούν για την Ελεονώρα». Αυτήη …εσωστρέφεια (φτιάχνουμε εκπομπές εμείς για εμάς) καθιστά μεν τις εκπομπές πρωτότυπες ως concept, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρουν την πολυπόθητη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.


Πέρα από την ατομική εσωστρέφεια, όμως, υπάρχει και μία άλλη: Η τηλεοπτική. Στη συγκεκριμένη εκπομπή μίλησαν άνθρωποι της τηλεόρασης για ένα πρόσωπο της τηλεόρασης, σε ένα μέσο που είναι η τηλεόραση.Ο μικρόκοσμος της τηλεόρασης φαίνεται να έχει κουράσει τους τηλεθεατές. Οι τηλεθεάσεις μειώνονται σε εκπομπές που σχολιάζουν τι έκαναν οι άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, όπου άνθρωποι κρίνουν σε πάνελ τις τηλεοπτικές πορείες άλλων ανθρώπων, τη στιγμή που όσοι βλέπουν τηλεόραση δεν ξέρω αν ξεπερνούν το 20% του συνολικού πληθυσμού(αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν έχουν καν ρεύμα για να δουν τηλεόραση!).

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η συγκεκριμένη εκπομπή δεν σχετίζεται με το τηλεοπτικό προϊόν που θα μας παρουσιάσει η Ελεονώρα, αλλά ήταν μία… έξτρα εκπομπή. Στην κανονική εκπομπή, «hashtag», η Ελεονώρα θα «ερευνά την έννοια κάποιας λέξης, μέσα από ρεπορτάζ, ντοκουμέντα, συνεντεύξεις, αλλά και προσωπική βιωματική εμπειρία» . Η προσωπική βιωματική εμπειρία μεταφράζεται ως «η Ελεονώρα θα ζει η ίδια τη λέξη που ερευνά και θα μας μεταφέρει την εμπειρία της. Στην εκπομπή της. Που παρουσιάζει η ίδια!». Γιατίστο μικρόκοσμο της τηλεόρασης δεν έχει σημασία το γεγονός που παρουσιάζουμε αλλά πώς ΕΓΩ έζησα το γεγονός το οποίο φυσικά κι ΕΓΩ θα σας το παρουσιάσω!Άρα, τελικά, δεν ήταν και τόσο «έξτρα» η πρώτη εκπομπή της Ελεονώρας: ήταν το βασικό concept, με hashtag #Εσωστρέφεια.

yupiii.gr

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Νίκος Παρτσώλης
Ελεονώρα Μελέτη
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551