Αναζήτηση
Γιατί Η Ελένη Μενεγάκη Πρέπει Να Διδάσκεται Στα Πανεπιστήμια; | iShow.gr
Ειδήσεις
Γιατί Η Ελένη Μενεγάκη Πρέπει Να Διδάσκεται Στα Πανεπιστήμια;
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014
22:04

Γράφει η Κλεοπάτρα Πατλάκη:

Μετά τη Μπιγιονσέ, θεωρώ ότι και η Ελένη Μενεγάκη θα μπορούσε να μπει ως case study σε κάποιο πανεπιστήμιο. Η γυναίκα αυτή έχει ένα μοναδικό προσόν, που δεν το βρίσκεις σε κανέναν παρουσιαστή στην ελληνική τηλεόραση: Μοιάζει με ρυάκι που νομίζεις ότι απλά κυλά γάργαρα μπροστά σου, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί πίσω από αυτό να «κρύβεται» ένα τεχνητό φράγμα.

Από την εποχή που ξεκίνησε. τότε που το σήμα κατατεθέν της ήταν το τετράπτυχο μπούστο - τρανταχτο γέλιο συνοδεία σκουντήματος - αφελείς απορίες - καυτό μίνι, μέχρι σήμερα, η Ελένη κατάφερε αυτό που φάνταζε αδιανόητο. Να κάνει τους τότε πολέμιούς της, νυν κεραυνοβολημένους από έρωτα θαυμαστές.

Ειλικρινής με τον εαυτό της, η Ελένη δεν πλάσαρε ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είναι. Μια λαϊκή κοπέλα που έγινε η πλέον επιτυχημένη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Και η Ελένη αυτή τη λαικότητα δεν την κουκούλωσε ποτέ και δεν έδειξε να ντρέπεται λεπτό γι' αυτήν. Αντιθέτως, προέβαλλε το γεγονός ότι δεν είχε σπουδάσει και δεν είχε κάποια ιδιαίτερη καλλιέργεια. Ζητούσε συγνώμη για τα λάθη της γελώντας μετά γάργαρα, αυτοσαρκαζόμενη. Δεν βγήκε ποτέ ως μαντάμ Σουσού, να ντυθεί με τα ακριβότερα και πιο στυλάτα. Η Ελένη αγαπά τις μπούκλες και τα λουλούδια, τα οποία νομίζω ότι θα φορά στα μαλλιά ακόμα και όταν θα υποδέχεται το πρώτο της εγγόνι. Ντύνεται όπως θέλει, άλλοτε με γαλότσες κι αρβύλες, άλλοτε με δωδεκάποντα του Dukas. Έχει βγει στον αέρα με πυρετό και ίωση, φορώντας ένα ριχτό βαμβακερό φόρεμα που δεν το φοράς ούτε στο σπίτι και Ugg μπότες, και απλά κουλουριάστηκε στον καναπέ με το χαρτομάντηλο στο χέρι και είπε «άμα με πιάσει ύπνος στον αέρα από την αντιβίωση θα είναι».

Ναι, η πλούσια, όμορφη, δημοφιλής, λαμπερή παρουσιάστρια, πλέον νιώθει ότι δεν έχει ανάγκη τίποτα άλλο από την ψυχική της ηρεμία. Γι' αυτό επιλέγει στην εκπομπή της να έχει δίπλα της συνεργάτες - φίλους χρόνων. Παρουσιάζει μια εκπομπή ίδια και απαράλλαχτη όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει διάθεση για φοβερές αλλαγές. Ξέρει ότι αυτό που πραγματικά πουλάει είναι οι δικές της προσωπικές αλλαγές και το γέλιο της. Κι η Ελένη από αλλαγές άλλο τίποτα. Την είδαμε να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας. Έγινε από κορίτσι, γυναίκα. Παντρεύτηκε, γέννησε τρεις φορές, χώρισε, ξαναερωτεύτηκε κι, όπως όλα δείχνουν, είναι ξανά έγκυος στα 45 της, κάνοντας πολλές γυναίκες αυτής της ηλικίας να ονειρεύονται ότι αφού τα κατάφερε η Ελένη να επιβιώσει από ένα διαζύγιο κι έναν πρωτοσέλιδο έρωτα, γιατί όχι κι αυτές; Γιατί να μην μπορούν να παραιτηθούν από έναν τελματωμένο γάμο, γιατί να μην μπορούν να ονειρευτούν ένα ακόμα παιδί σ' αυτή την ηλικία;

Γιατί ίσως δεν είναι Ελένη θα μου πεις, αλλά για τα όνειρα του άλλου, αυτή είναι μια κουβέντα που θα έβγαινε από το στόμα μόνο της κακιάς μάγισσας. Η Ελένη πουλάει ένα ροζ παραμύθι και σ' αυτό το παραμύθι οι δράκοι σκοτώνονται στο τέλος και οι πρίγκιπες δίνουν αγώνα για την αγαπημένη τους. Στο παραμύθι της η Ελένη θέλει happy end - και το ίδιο θέλουν και οι τηλεθεάτριες που τη λατρεύουν. Μπορεί η Ελένη να έχει πολλά λεφτά κι αυτές όχι. Μπορεί η Ελένη να ψωνίζει κάθε μέρα ό,τι θέλει και οι ίδιες να περιμένουν τις εκπτώσεις. Ωστόσο, μόλις ανοίγει η τηλεόραση, η Ελένη γίνεται η φίλη της διπλανής πόρτας, που αντί να της ζητήσεις ζάχαρη γιατί σου τελείωσε, τη βλέπεις να χαιδεύει την κοιλίτσα της και νιώθεις εσύ λαχτάρα για το μωρό που έρχεται, την ακούς να κάνει «μμμμμμ» κάθε φορά που δοκιμάζει συνταγή του Καλλίδη και σάλια πλημμυρίζουν το στόμα σου.

Ναι, η Ελένη αποτελεί case study για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος, όμως, είναι γιατί παρά τα όσα άσχημα έχουν ειπωθεί, όσα της έχουν χρεωθεί, παρά τα ups and downs της ζωής της, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να είναι για την τηλεθεάτρια η δική της «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Μια «Αλίκη» που θα φορά λουλούδια στα μαλλιά όποτε θέλει, θα αγαπά τα ροζ κραγιόν ακόμα και στα 60 της, θα σκουντά τον άνθρωπο που κάθεται δίπλα της όταν την πιάνει το ακατάσχετο γέλιο της και που, στο τέλος, λίγη σημασία έχει για την τηλεθέατρια αν η ζωή της Ελένης στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι και τόσο λαμπερή. Γιατί η κάθε τηλεθεάτρια έχει αντικαταστήσει την Μπάρμπι των παιδικών της χρόνων, με την Ελένη της τηλεοπτικής της συνήθειας. Κι αυτή η Ελένη είναι η δική της Μπάρμπι, που θα την κουβαλά πάντα μαζί της, γιατί κατά βάθος αντιπροσωπεύει αυτό που η ίδια θα ήθελε να γίνει αλλά δεν…

yupiii.gr

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Κλεοπάτρα Πατλάκη
Ελένη Μενεγάκη
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551