Αναζήτηση
Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ - Έμεινε στο διάστημα 803 ημέρες! | iShow.gr
Ειδήσεις
Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ - Έμεινε στο διάστημα 803 ημέρες!
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
20:59
Το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο διάστημα κατέρριψε ο Ρώσος κοσμοναύτης Γκενάντι Παντάλκα, αφού κατάφερε να παραμείνει 803 μέρες, 9 ώρες και 41 λεπτά μακριά από τη γη!
Ο 57χρονος αυτή τη στιγμή διοικεί τον ISS και πρόκειται να επιστρέψει στη Γη στις 11 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει συμπληρώσει 878 μέρες μη συνεχόμενης παραμονής στο διάστημα. Όμως προτίθεται να επανέλθει στο μέλλον, προκειμένου να σπάσει το φράγμα των 1.000 ημερών.
Σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, αυτό είναι το πέμπτο ταξίδι του στο διάστημα, ενώ το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στον συμπατριώτη του Σεργκέι Κρικάλεφ. Στην τωρινή αποστολή του συνοδεύεται από τον επίσης Ρώσο Μιχαήλ Κορνιένκο και τον Αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλι, οι οποίοι θα παραμείνουν στον ISS για ένα έτος ακόμη, αφότου θα έχει φύγει ο Παντάλκα.
Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι η παρατεταμένη παραμονή στο διάστημα αποτελεί μια σωματική και ψυχική πρόκληση για τους ανθρώπους. Η NASA πάντως και άλλες διαστημικές υπηρεσίες θέλουν να προετοιμασθούν κατάλληλα ενόψει και της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία έκανε γνωστό ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το νέο ρεκόρ του Παντάλκα, αφότου θα έχει 5% περισσότερο χρόνο στο διάστημα σε σχέση με τον προκάτοχό του Κρικάλεφ, κάτι που θα συμβεί στις αρχές Αυγούστου. Λέτε να τα μαζέψουμε και εμείς και να πάμε προς… διάστημα μεριά;

Πηγή: www.tvnea.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551