Αναζήτηση
Επτά διεθνή βραβεία σε συμπαραγωγή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης | iShow.gr
Ειδήσεις
Επτά διεθνή βραβεία σε συμπαραγωγή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014
08:34
Με επτά συνολικά βραβεία τιμήθηκε στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου η ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το δέντρο και η κούνια», στη συμπαραγωγή της οποία συμμετέχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Συγκεκριμένα, η ταινία απέσπασε τα βραβεία «Χρυσή Αφροδίτη» Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ηθοποιού για τη Μυρτώ Αλικάκη, Καλύτερου Ηθοποιού για τον Ηλία Λογοθέτη, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την Άννα Στερεοπούλου, Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Ζαφείρη Επαμεινώνδα και Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής Ταινίας Μεγάλου Μήκους για την εταιρεία «Steficon».

«Το δέντρο και η κούνια» που έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ – Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Ινδία, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Σικάγο, Άγκυρα κ.α. – έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο Astron Καλύτερης Ταινίας στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και με τα βραβεία Media New Talent Award και Odysseus Best Screenplay Award, στο στάδιο της προπαρασκευής.

Κεντρική ηρωίδα της ταινίας είναι η Ελένη Καραπάνου, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από τότε που άφησε την Ελλάδα για να εγκατασταθεί στην Αγγλία, αψηφώντας τις επιθυμίες του. Ο Κυριάκος, που είχε υπάρξει πρόσφυγας στη Γιουγκοσλαβία μετά τον πόλεμο, ποτέ δεν συγχώρησε την Ελένη για αυτήν της την επιλογή και αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη ζωή της και την οικογένειά της στο Λονδίνο. Μια μέρα, ο Βρετανός σύζυγος της Ελένης, Harry, χάνει τη δουλειά του σε κάποιο χρηματοπιστωτικό κολοσσό και μετατίθεται στην Κίνα. Η Ελένη έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας αναγκαστικής μετανάστευσης ή ενός αόριστου χωρισμού. Καθυστερώντας την απόφασή της, παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, Άννα και έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε: μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εδώ μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα. Σύντομα η Ελένη θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος έχει κι αυτός τα δικά του μυστικά.

Πρωταγωνιστούν η Μυρτώ Αλικάκη, ο Ηλίας Λογοθέτης, η γνωστή Σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καράνοβιτς, ο Τζον Μπίκνελ, η Ίρις Μήττα και η Ελένη Κουλέτση.

Πηγή: www.tvnea.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551