Αναζήτηση
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 7.000 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα | iShow.gr
Ειδήσεις
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 7.000 αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014
21:05
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα στο πλαίσιο του αρχικού σχεδιασμού συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.energo-eke.gr, όπως δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, 5.189 υποβλήθηκαν οριστικά και 1.828 παραμένουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης στο σύστημα. Έπειτα από τον έλεγχο της πρώτης ομάδας των κριτηρίων, κρίθηκαν αποδεκτές 3.836 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν 6.527 δικαιούχους.

Το ποσοστό αυτό βρίσκεται κοντά σ΄εκείνο που έχει υπολογιστεί, κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από την χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αναμένεται να ωφεληθούν ποσοστό 7% του πληθυσμού, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 άτομα.

Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί όριο, αφού όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια, που θέτει ο νόμος, θα ικανοποιηθούν, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έχουν διασφαλισθεί οι σχετικές πιστώσεις.

Το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος περιλαμβάνει δέσμη παροχών, στην οποία περιλαμβάνονται εισοδηματική ενίσχυση, συνοδευτικές υπηρεσίες και επανένταξη στη εργασία, μέσω συμβουλευτικής και κατάρτισης.
ethnos.gr

Πηγή: www.tvnea.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551