Αναζήτηση
Avicii: Το προφητικό ντοκιμαντέρ, η πίεση που ένιωθε και τα προβλήματα υγείας | iShow.gr
Ειδήσεις
Avicii: Το προφητικό ντοκιμαντέρ, η πίεση που ένιωθε και τα προβλήματα υγείας
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
14:53


«Έχει πάντα ήλιο στην Καλιφόρνια», έγραφε πριν από δύο εβδομάδες στην τελευταία του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Avicii.

Ο διάσημος Σουηδός Dj πέθανε χθες ξαφνικά μόλις στα 28 του χρόνια βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τον κόσμο της μουσικής αλλά και τους εκατομμύρια fansτου σε όλο τον πλανήτη.

Το τελευταίο μήνυμα στo Instagram λίγο πριν τον ξαφνικό θάνατό του

aviccii01

Το προφητικό ντοκιμαντέρ για το πρόωρο τέλος

Ο Λέβαν Τσικουρισβίλι σκηνοθέτης και στενός φίλος του Avicii μέσα από ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Avicii: True Stories» παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής και του χαρακτήρα του Σουηδού dj. Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εμβαθύνει στους λόγους που οδήγησαν τον Avicii σε μία τόσο δραστική απόφαση, στο απόγειο της καριέρας του, πριν καν συμπληρώσει τα 30 του χρόνια.

«Η διακοπή της επαφής του με τον κόσμο έπρεπε να γίνει επίσημα μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπρεπε να ενημερώσει τους διαχειριστές των λογαριασμών του, τους φίλους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του ότι είναι έτοιμος να τραβήξει τη σκανδάλη - πείθοντάς τους στο μεταξύ ότι είναι απλά κάτι που πρέπει να κάνει. Στο δωμάτιο είναι πίσσα σκοτάδιτο μόνο που διακρίνεται είναι η λάμψη από τον φορητό υπολογιστή της Apple του Avicii και μπορεί κανείς να νιώσει το σκοτάδι στην ατμόσφαιρα. Σαν να φωνάζει ο κόσμος με μία φωνή «Γιατί;», εξηγεί ο Λέβαν στην προσπάθειά του να καταλάβει την απόφαση του Avicii να αποσυρθεί.

«Όλοι γνωρίζουν τον Avicii, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο Τιμ», λέει ο Τσικουρισβίλι στο Variety. Χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να συγκεντρώσει ο επίσης Σουηδός, σκηνοθέτης 300 terabytes τα οποία άξιζε να βιντεοσκοπήσει και να μοντάρει. Μετά από ατέλειωτες ώρες δουλειάς λέει ότι τελικά «διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ιστορία να αφηγηθεί καθώς οι νέοι μπορούν να μάθουν πολλά από αυτή την ταινία. Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική και λαμπερή στο Instagram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχετε πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό».

Στο ντοκιμαντέρ, ο μάνατζερ του Avicii, ο Ash Pournouri διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ως βασικός διαχειριστής πίσω από την επιχείρηση Avicii. Όταν όμως η ένταση αρχίζει να γίνεται εμφανής σχεδόν αμέσως και οι δύο θα επιλέξουν χωριστούς δρόμους έτσι ώστε ο Μπέργκλινγκ να έχει περισσότερο έλεγχο στην καριέρα του και να αισθάνεται λιγότερος πιεσμένος.
Ήθελε όμως ο Avicii τόση επιτυχία; Μπορούσε άραγε να την διαχειριστεί; «Οπωσδήποτε», αναφέρει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. «Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που έχω δει στη ζωή μου».

Δούλευε και από το κρεβάτι του νοσοκομείου

Ο Avicii που είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας δούλευε ασταμάτητα. Απλά το έκανε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Στην ταινία τον βλέπετε να δουλεύει και από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Αλλά νομίζω ότι δεν γνώριζε πραγματικά από την αρχή τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένος. Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν όλο αυτό. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πως αισθάνθηκε».



Η τελευταία εμφάνιση επί σκηνής και το «αντίο» στους θαυμαστές του

Στις 28 Αυγούστου του 2016 ήταν η τελευταία του εμφάνιση επί σκηνής. Η συναυλία του πραγματοποιήθηκε στο κλαμπ Ushuaia, στην Ίμπιζα της Ισπανίαςκαι ο ίδιοςαποχαιρέτισε τουςfans του, αφού είχε ήδη ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία για λόγους υγείας.








Δείτε στιγμιότυπα από την τελευταία εμφάνιση του καλλιτέχνη


Avicii says goodbye during his last show ever at Ushuaïa Ibiza

Avicii last show ever at Ushuaïa Ibiza (28.08.2016) - The End
Άφησε την τελευταία του πνοή στο Ομάν

Όπως ανακοίνωσεη εκπρόσωπός του, ο Σουηδός dj άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν στο σουλτανάτο του Ομάν.«Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστός ως Avicii. Βρέθηκε νεκρός σήμερα στο Μουσκάτ του Ομάν χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη και θα ζητούσαμε από όλους να σεβαστούν τηνιδιωτική τους ζωή αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θα γίνουν επιπλέον ανακοινώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.



Τα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και το αντίοστους θαυμαστές τους

Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τιςπεριοδείες και τις live εμφανίσεις το 2016 επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Μάλιστα σε μήνυμά του μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα είχε εξηγήσει το λόγο της απόσυρσής του.



«Όλοι φτάνουμε σε ένα σημείο στις ζωές μας στο οποίο κατανοούμε τι έχει σημασία περισσότερο για εμάς. Για μένα, είναι το να δημιουργώ μουσική. Γι’ αυτό ζω, γι’ αυτό νιώθω πως γεννήθηκα. Την περασμένη χρονιά αποσύρθηκα από τις ζωντανές εμφανίσεις και πολλοί από εσάς σκέφτηκαν πως αυτό ήταν. Όμως το τέλος των ζωντανών εμφανίσεων ποτέ δεν σήμαινε το τέλος του Avicii ή της μουσικής μου. Αντιθέτως, επέστρεψα στο μέρος όπου όλα έβγαζαν νόημα – το στούντιο. Το επόμενο στάδιο θα έχει να κάνει αποκλειστικά με την αγάπη μου για το να φτιάχνω μουσική για εσάς. Είναι η αρχή κάτι νέου. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ», είχε αναφέρει.










Ποιος ήταν ο DJ Avicii - Οι πέντε μεγάλες επιτυχίες του

Ο -κατά κόσμον-Τιμ Μπέργκλινγκγεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1989 στηΣτοκχόλμη. Η καριέρα του εκτοξεύθηκε το 2011, ότανσε ηλικία μόλις 22 ετών κατέλαβε την έκτη θέση στο Top 100 DJsτου DJ Magazine. Το 2012, κατατάχθηκε ακόμη ψηλότερα, στο Νο 3. Το «Levels», που περιλάμβανε ένα sampling από το κομμάτι «Something΄s Got a Hold on Me» της Etta James, έγινε πλατινένιο στις ΗΠΑ και έφτασε στην κορυφή των charts σε δεκάδες χώρες, το 2011. Κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το «True» το 2013 και το «Stories», το 2015.



Ο Avicii είχε συνεργαστεί με διάσημους μουσικούς. Το 2010, κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ,John Dahlback, με τίτλο «Don΄t Hold Back». Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως οTiestoκαι οSebastian Ingrosso. Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τονDavid Guettaήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με το συγκρότημαColdplay, τονSantana, τηMadonna, τουςDaft Punkκ.α.Το 2016 ανακοίνωσε ότι σταματά τις περιοδείες. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεών του εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Πέντε μεγάλες επιτυχίες του

Avicii vs Lenny Kravitz - Superlove

Avicii vs Lenny Kravitz - Superlove

Avicii & Sebastien Drums - My Feelings For You

Avicii & Sebastien Drums - My Feelings For You (Official Music Video)


Avicii - Wake Me Up
Avicii - Wake Me Up (Official Video)

Avicii - Waiting For Love

Avicii - Waiting For Love


Avicii - Addicted To You

Avicii - Addicted To You















Πηγή: protothema.gr
Σχετικά πρόσωπα
Dj Avicii
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551