Αναζήτηση
Afrodyssey Orchestra Live @ Afrikana | iShow.gr
Ειδήσεις
Afrodyssey Orchestra Live @ Afrikana
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015
14:37


Οι Afrodyssey Orchestra επιστρέφουν το Σάββατο 23/5 στην Αφρικάνα ..

Έχουν πει, έχουν γράψει για τους Afrodyssey Orchestra...

“…και μετά ήρθε ο σεισμός… μια πραγματικά φανταστική συναυλία…η απόλυτη έκπληξη…η αποκάλυψη του φετινού φεστιβάλ MUD…μια έκρηξη…ενώ από αυτά που ακούς νομίζεις ότι είσαι στη Γκάνα ή στο Μάλι, παρόλα αυτά παίζουν Έλληνες μουσικοί…"
(Radiotelevision Espanola - RTVE )

"Μια Afro fusion μπάντα με ελληνικά ίχνη και μοναδική μουσική ταυτότητα"
(YOUCOVER (Διασκευές) - Radio Pepper 96.6)

Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013 .Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra συνθέτουν /δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζουν, χρησιμοποιώντας όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafon που είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

Οι Afrodyssey Orchestra αποτελούνται από τον Narayan Protin στα κρουστά/φωνή/kamelen ngoni, τον Κώστα Αρβανίτη στην κιθάρα/σύνθεση, το Βασίλη Παπασταμόπουλο στο μπάσσο, το Γιώργο Κωστελέτο στα τύμπανα, το Βασίλη Οικονομίδη στα κρουστά/balafon/τενόρο σαξόφωνο και το Θοδωρή Ρέλλο, στο τενόρο σαξόφωνο.

Η διεθνής τους παρουσία περιλαμβάνει 5 εμφανίσεις στο Βερολίνο το Φεβρουάριο του 2014, και το tour στην Ισπανία φέτος το Μάρτιο με 4 εμφανίσεις στη Μαδρίτη, στη Lleida στο φεστιβάλ http://www.musiquesdisperses.com/, στη Σαραγόσα στο http://www.slapfestival.com/ και στη Βαρκελώνη.

Αποσπάσματα από τη δισκογραφική τους δουλειά μπορείτε να ακούσετε στο https://soundcloud.com/afrodyssey-orchestra/sets/afrodyssey-orchestras-a...


Πηγή: athensbars.gr
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551