Αναζήτηση
«Είμαι ευτυχισμένος που πέρασα λίγο χρόνο με τον πατέρα μου»! | iShow.gr
Ειδήσεις
«Είμαι ευτυχισμένος που πέρασα λίγο χρόνο με τον πατέρα μου»!
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015
10:35
Μετά την περιπετειώδη εξόρμηση στο Περού, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης αλλάζουν ήπειρο και προσγειώνονται στην Τουρκία, με έναν και μόνο σκοπό: να την κάνουν -και αυτή- άνω κάτω!

Αύριο στις 21.45, στον Alpha, το ταξιδιωτικό δίδυμο ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, με μία έκπληξη. Σε όλη τη διαδρομή του «World party» τους συνοδεύει ο πατέρας τού Σάκη, που δεν αργεί να ενσωματωθεί στην ομάδα. Μπαμπάς και γιος κοντράρονται σε έναν αγώνα παζαρέματος στο Καπαλί Τσαρσί, μία από τις παλαιότερες σκεπαστές αγορές της Πόλης.

Την επόμενη μέρα οι συνοδοιπόροι αναχωρούν για τον Πόντο. Πρώτος προορισμός η Τραπεζούντα, όπου συναντούν δύο φίλους και έπειτα περιηγούνται στα κοντινά χωριά, προσπαθώντας να διερευνήσουν τα συναισθήματα των ντόπιων για την Ελλάδα και να καταγράψουν τα ήθη και τα έθιμά τους. Επισκέπτονται την Παναγία Σουμελά, το καμάρι του ποντιακού Ελληνισμού και από εκεί ανηφορίζουν προς την Ιμερα.

Ο Τανιμανίδης έχει καταγωγή από τον Πόντο κι ο πατέρας του εδώ και χρόνια ασχολείται με το ποντιακό στοιχείο, γι' αυτό και ο παρουσιαστής έχει μεγαλώσει σε αντίστοιχο περιβάλλον. Ποτέ όμως έως τώρα δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις ρίζες του τόπου του, τα μέρη όπου γεννήθηκε ο παππούς του. Ετσι, μαζί με τον μπαμπά του και τον Γιώργο Μαυρίδη ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να βρουν το σπίτι του παππού του, κρατώντας μία φωτογραφία στην οποία ο προπάππος του κάθεται μπροστά στην πόρτα της οικίας του, εκατό χρόνια πριν.

«Το να επισκεφτώ τις ρίζες των προγόνων μου και να δω το σπίτι όπου γεννήθηκε ο παππούς μου είναι κάτι που ήθελα πάντα να κάνω, αφού νιώθω περήφανος για την ποντιακή καταγωγή μου. Δεν είναι όμως αυτό το πιο σημαντικό για μένα σε αυτό το ταξίδι, για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πλέον 34 ετών. Οσο μεγαλώνουμε περνάμε -συνήθως- όλο και λιγότερο χρόνο με τους γονείς μας, χωρίς να έχουμε την αίσθηση του χρόνου που περνάει ή όπως λέμε εμείς, ξεχνάμε συχνά ότι "You only live once". Οπότε αυτή η ευκαιρία να περάσω λίγες ημέρες με τον πατέρα μου και μάλιστα σε έναν τόπο που γι' αυτόν είναι πολύ σημαντικός, είναι κάτι πραγματικά ανεκτίμητο και νιώθω ευτυχισμένος που το έκανα» δηλώνει ο Σάκης στην «Espresso».

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Σάκης Τανιμανίδης
Σχετικά show
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551