Αναζήτηση:
Σοφία Παπαϊωάννου: «Στο '360 μοίρες' προσπαθούμε να...»
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
12:28

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Σοφία Παπαϊωάννου, που παρουσιάζει το 360 μοίρες στον Alpha, μιλά μέσα σε άλλα για την εκπομπή και για το πώς διαμορφώνουν και βρίσκουν τα θέματά της...

Από ποιο πρόσωπο θα θέλατε να πάρετε συνέντευξη και γιατί;  

Είναι τόσα πολλά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από πού να αρχίσω… 

Τον επόµενο µήνα θα έρθει στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Τι σηµαίνει αυτό για τη χώρα µας;  

Η Τουρκία είναι σε µια πολύ κρίσιµη πολιτικά κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Είναι ,όµως, ο γείτονάς µας, µε τον οποίο έχουµε διαχρονικά πολλά ανοικτά θέµατα και τελευταία το τεράστιο ζήτηµα του προσφυγικού. Η εξωτερική πολιτική είναι συχνά κυνική και ο καθένας κοιτά τα συµφέροντά του και αυτό οφείλει να κάνει και η Ελλάδα.  

Με ποια λογική διαµορφώνετε την ατζέντα της εκποµπής;  

Προσπαθούµε όλη η οµάδα να βρούµε θέµατα που πιστεύουµε ότι απασχολούν την κοινωνία και θέµατα που να µην είναι θεωρητικά, δηλαδή ,να µπορούν να γυριστούν πλάνα για την τηλεόραση. Στη συνέχεια πάντα ψάχνουµε να παρουσιάσουµε το θέµα µέσα από ανθρώπινες ιστορίες.  

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση των θεµάτων, είναι πλέον απαραίτητη για την προσέλκυση των τηλεθεατών;  

Πάντα ήταν ή θα έπρεπε να είναι απαραίτητο στοιχείο για να προσεγγίσεις τα θέµατα και άρα και τους τηλεθεατές. Όσοι δηµοσιογράφοι το ξέχασαν αυτό, έχασαν και την επαφή µε τον κόσµο και την κοινωνία. Είδαµε ότι µεγάλα δηµοσιογραφικά δίκτυα στην Αµερική δεν κατάφεραν να καταλάβουν την άνοδο του Τραµπ ακριβώς επειδή έχασαν την επαφή µε τον απλό κόσµο µακριά από τις µητροπόλεις και τα κέντρα αποφάσεων.  

Real News

Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα

NEWSLETTER
Δηλώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε απόγευμα τις δημοφιλέστερες ειδήσεις της ημέρας.